fredag 8 april 2011

Kryddor och tomater

Vilken storm det var inatt! Ett under att barnen kunde sova. Men på morgonen vaknade vi iallafall till sol vilket förstås inspirerade till trädgård. Efter att Lillasyster och jag hade lämnat Storebror på dagis så tog jag tag i mina stackars tomater 'Outdoor Girl' som växt ur sina papperskrukor för längesen. De flyttades till vanliga plastkrukor och fick fjolårets planteringsjord som var det enda jag hade hemma. Nöden har ingen lag och jag hoppas att de förlåter mig - jag lovar att ni ska få fin jord, med bra näringsblandning à la Charlotta till sommaren. Då ska de ju ändå få större krukor.

Förutom att omskola mina fina tomater så har jag även skolat om mina kryddor. Jag har under några veckors tid sparat på mig fina konservburkar för ett litet medelhavsinspirerat kryddhörn på altanen till sommaren. Basilika, slätbladig persilja, gräslök och en köpt dillplanta, planterades i de små burkarna som även fick små hål i botten. Och när jag stod där, med jord på händerna, påtandes med mina krukor och plantor så kände jag hur doften av basilika spred sig kring det tillfälliga planteringsbordet. Mmm... det är doften av sommar för mig!

Ännu en fredag. Peter jobbar (som vanligt :-p) och jag tror minsann det blir en fredagsfilm för mig och Storebror, med lite popcorn ikväll. Det är det han ser fram emot allra mest tror jag :-). I helgen hoppas jag att vädergudarna är med oss så att vi kan spendera dagarna med familjen ute i trädgården. Jag har så mycket jag vill få gjort! Det känns absolut inte kravfyllt, utan bara roligt. Men ni kanske vet hur det är när man vill få saker gjort och komma vidare med nästa steg? Bl.a. känner jag mig väldigt inspirerad av Annika och har planer på en variant av något som hon har gjort... Vad det är får ni se om jag någonsin kommer till skott. Lite hemlighetsmakeri får man väl ha ;-).

5 kommentarer:

FaB Keramik sa...

Här hoppas jag också på fint helgväder och trädgårdsröjning. Underbart!
Ha det så fint! Kram Frida

Snickaregården sa...

Hoppas nu att det blir sol under helgen så jag kan fixa lite i trädgården.

Ha en skön kväll
Kram Maria

Marina sa...

Va härligt att du hunnit omskola idag. Jag har bara vattnat lite och fotat. Har ingen energi för jag är förkyld. Hoppas det blir bättre under helgen.

Spännande med ditt Annikainspirerade projekt.

Kram o trevlig helg!

Bondjantan sa...

Visst är det roligt när det gror och det är dags med omplanteringar. Här börjar det bli fullt med plantor och jag hoppas verkligen att det blir värme snart så att man kan ha växter i kallväxthuset.

trevlig helg!

Lotta sa...

Så mysigt det låter...alltihop!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...