onsdag 26 juni 2013

Flera nyanser av grönt

Daggkåpa, funkia och trädgårdsstormhatt bildar en snygg trio i Lunden
 Dagarna flyger iväg, samtidigt som de kryper fram. Fullt upp på jobbet inför semestertider, men hemma händer det inte så mycket. Jag får inte mycket gjort känns det som, men somnar sent varje kväll. Underligt hur det går ihop. I trädgården så har det verkligen kommit igång med växandet, och jag upptäcker att det mesta går i gröna nyanser. Det är inte mycket som blommar här hemma, men det gör mig inte så mycket.
 Just nu känns det som att olika nyanser av lime, grönt, vitt och ljust gul är min färgskala. Med en liten stänk av blått här och där av ormöga och kaukasisk förgätmigej tidigare i våras och nu den blå himmelsnunneörten. Till och med den fula namnlösa funkian, som känts helt hopplös att placera, känns snygg nu där den står med daggkåpa och trädgårdsstormhatten som snart blommar i - ja just det - ljust gul.
Annars börjar Lunden äntligen få en okej form. Jag har liksom börjat få ihop olika grupper med växter som jag tycker om. En del är med lite mer rödaktiga blad, en med lite mer silvriga blad och en åt det mer gula hållet. Nu gäller det bara att binda samman dem... Och där är jag nu. Funderingarna går fram och tillbaka och jag samlar på mig inspiration. Och så växer Lunden fram långsamt långsamt. Och det är något ganska skönt med det, att det får ta sin tid.

2 kommentarer:

Marina sa...

Härligt grönt! Grön färg känns lugn och harmonisk tycker jag.

Ja tiden, var tar den vägen. Jag har visserligen semester men käre värld så fort dagarna går.

Kram

Almbacken sa...

Jag är svag för det gröna. Din hosta (som inte alls är ful) kan nog vara en Gold Standard. Jag har den med haselört, daggkåpa och buxbom. Inte alls dumt:)

Kram,
Maria

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...