torsdag 20 november 2014

Trädgårdsarbete pågår


Livet som trebarnsmamma rusar på. Familjen tar helt klart nästan upp all tid, vilket såklart är underbart, för när annars har man möjlighet att nästan 100 % av sig själv engagera sig i sina barn annat än när man är föräldraledig? Nu har jag ju verkligen möjlighet att följa dem, och deras vardag, på ett helt annat sätt, och att finnas till för dem. Men trots det så har jag kunnat prioritera små stunder under helgerna som helt ägnas åt mitt egna intresse - trädgården. Och trots att det är små stunder så känns det väldigt tillfredställande.

Pinnen i första bilden är kanske lite svår att förstå. Men det är en av mina frösådda chili - 'Jamaican Bell' faktiskt. Jag har hittills alltid sett de som ettåringar och frösått de varje vårvinter, men i år gör jag projekt övervintring. Jag har hittills tagit in en i rumsvärmen från det kalla växthuset, men har två långbenta kvar. De har vuxit sig väldigt höga och gängliga under sommaren, så kravet för att de skulle få flytta in var en rejäl frisering. Så från strax över en meter högt "träd" till ca 30 cm pinne, står nu nummer ett i fönstret. Jag visste inte om de skulle klara av den här radikala beskärningen så då ville jag inte ta in alla direkt. Men på bilden ser man att det kommer ett skott! Ett annat projekt som pågår är att flytta och skapa en större köksträdgård. Vår tomt är i två etager, kan man säga. Vårt hus ligger "uppe", med gatan, garaget, växthuset och omliggande trädgård. Där "nere" är det en bit vild naturtomt, som vi inte har ägnat någon tid till alls. Så bland gammalt högvuxet gräs, blåbärsris och små björkar ska jag skapa mig en mysig köksträdgård är tanken. Det som är skönt med att ha den där "nere" på baksidan, är att det känns som att det kan vara väldigt opretantiöst, utan måsten och krav. Här kan jag gräva upp en liten plätt i taget, stuva ner några frön och hoppas att det funkar. Huller om buller om jag vill det. Och det vill jag nog. Det känns lite befriande, som kontrast till den lite mer stramare variant jag har haft på framsidan innan.Sist men inte minst så stoppade jag ner 70 tulpanlökar i den här odlingslådan igår. Jag köpte ett gäng billigt på Plantagen och hade en tydlig idé om var jag skulle stoppa ner dem. Tiden gick och nu inser jag att jag helt enkelt inte kommer hinna rensa upp på den platsen där jag hade tänkt att stoppa ner dem. Frosten kan ju komma vilken dag som helst. Så istället för att låta dem ligga kvar i påsarna så stoppade jag som sagt ner dem i odlingslådan istället. För även om det inte blev som jag hade tänkt mig, så vet jag att jag kommer njuta av dem i vilket fall som helst. Så blir det ibland.

Så, trots bloggbristen, så råder det inte brist på trädgård här hemma. Och kanske nu när Skrutten börjar bli lite större att jag kommer hitta lite mer tid för bloggen också. Annars får den väl ligga på paus en stund. Så håll utkik! Man vet aldrig när nästa inlägg kommer ;-).

Stor kram till er! 

 

2 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Låter spännande med köksträdgården i den vilda delen. Det är nog klokt att ta lite i taget. Kan vara skönt att ha en del av trädgården som är lite oplanerad och som tillåts bli lite som den vill.

Kram,
Karin

Marina sa...

Spännande med dina små trädgårdsprojekt. Härligt att ta sig lite tid för sådant då och då. Klokt tror jag.

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...