tisdag 12 april 2011

I min (köks)trädgård

Just nu är köksträdgården verkligen inte något att titta på egentligen. Bara blött, brunt, lerigt med lite ogräs här och där. Fönsterrutorna som täckte tomaterna i somras glömde jag förstås ute i höstas, att åtminstone den ena rutan spruckit sönder. Vilket slarv. Men när jag kikade lite närmre, så fanns det faktiskt några saker som piggade upp.

För första gången satte jag i höstas vitlök i landet, och titta vad det kikar upp! Tänk att jag har en grönsak som växer i min köksträdgård i april! Vilken underbar känsla. Odlingssäsongen har börjat!

Och bredvid den så satte jag sommarens lavendelsticklingar i ett lövtäcke, så nu är frågan om de har klarat sig. Det får jag väl se om några veckor när jag vågar gräva runt lite för att försöka omplantera dem och göra plats för grönsakerna. Håll tummarna!

Sedan finns det ju ett och annat som jag inte är så glad över i min köksträdgård! De här odjuren ligger ungefär som på samma nivå som den första mördarsnigeln som jag hittade bland löven. Okej, mördarsniglarna är snäppet värre bara för att de är så äckliga. Rådjuren är ju iallafall fina att se på. Marodörer. De verkar inte det minsta bekymrade över att vårt hus ligger mitt i ett villaområde. Men men, de piggar iallafall upp bland den där bruna lergeggan som just nu har tagit över köksträdgården. Glaset är halvfullt.

11 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Visst nu börjar det bli roligt igen. Fint med vitlöken som kommer. jag glömde att sätta i höstas...satte nu i mars så jag får se om det blir ngt. Bambi är en riktig ulv i fårakläder. Så vacker och graciös och så glupsk...

Kram Anna Vattenkanna

Lövkojan sa...

Varje år tänker jag samma sak och undrar om det verkligen kommer bli så där frodigt och fint i kökslandet, otroligt nog brukar det bli det fast det är svårt att tro när man bara ser den bruna jorden :).

Jo visst är de fina men tulpanerna kan de ge tusan i!

Kram Marie-Louise

Lantligt i smultronbacken sa...

Härligt att det har tagit sig redan i köksträdgården. Jag längtar efter min nu. Roligt med vitlöken.

Kram Teres

Vårt hem på landet sa...

Vitlök ska jag prova att sätta i höst oxxå. Köpte du speciell sättvitlök?

Jag hade också besökav rådjur i vintras, de åt på mina benved på stam :(

Kram, E

Marina sa...

Har du provat vattna med blodmjöl? Det tyckte jag var effektivt på jobbet i alla fall.

Kul med vitlöken. Här har den också stuckit upp nu och det är jag glad för.

Gråväder har vi idag så det blev ingen tur i trädgården efter jobbet.

Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Ja men visst är det härligt när vitlöken tittar upp.. Ska nog faktiskt ge mig på en tidig skörd till påsk... :)
När det kommer till frön, kära Malin, kan jag inte riktigt hålla mig.. det är tyvärr (?) inte bara luktärtor som jag har sått för många av.. ;)
Kramar!

Scilla sa...

Oj så kul när det börjar komma små saker i landet! Tack för dina rosförslag! Nu blev jag velig igen - Constance Spry var ju den jag också funderade mycket på... Alchymist och Ghislaine de Freligond (eller hur man nu stavar) är också med på önskelistan - fast de skulle bli för stora för just tornet...

Kramar!
Stina

Malin sa...

Åhh, jag blir så avis när jag kikar in hos alla andra och det spirar i rabatter och kökträdgårdar!
Här är det snötäcke som gäller än, men solen ligger på bra så snart spirar det nog här med. Vi har ju i alla fall inga rådjur som gnager i trädgården här, så det är ju alltid nånting jag kan vara glad för:) Hoppas det går vägen med lavendelsticklingarna, de är ju så fina!

Ha det gott!
/Malin

Karin - Mina Rum sa...

När jag ser dina fina vitlökar, grämer jag mig ännu mer för att jag inte hann peta ner egna i höstas.

Rådjuren är ett gissel, men jag håller med om att mördarmarodörerna är värre. Det där rådjuret var dessutom ganska gulligt med sina luddiga horn.

Ha det bra. Kram!

Lotta sa...

Vitlök ska jag inte glömma till hösten, jag vill också ha något som växer i landet vid denna tiden!
Kram

Svenska Blomsterbloggar sa...

Nämen, tycker du inte om Bambi och hans vänner ! ;) Jo jag vet... Jag tycker rådjur är jätteina djur så länge som stanner utanför trädgården! När dom äter mina jordgubbsplantor, då blir det krig ...

Kram
Emelie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...