fredag 5 augusti 2011

En ny sittplats

  Allt eftersom sommaren går har vi hunnit med mer och mer - i livet, med familjen, på huset - och så även naturligtvis i trädgården. Sommarens planerade trädgårdsprojekt har varit att ge en lång, rak och tråkig rabatt mer liv, och det har vi lyckats rätt bra med om jag får säga det själv. (Blygsamt värre, eller hur?) Hur det blev får ni se en annan dag, men i början av den rabatten - under en syrén - skapade vi en mysig opretantiös sittplats.

En vackert grånad gammal ekplanka på två överblivna björkstocksstumpar - enklare än så kan det knappast vara. Och vackert blev det. Helt klart en plats för lugn och ro. Jag tycker utmaningen medd min lilla villaträdgård är att få det att kännas naturligt. Och som om rabatter, sittplatser eller vad det nu kan handla om alltid har stått på just den platsen. För att uppnå den känslan med lilla sittplatsen så gjorde såklart de naturliga materialvalen sitt, men även det faktum att jag kunde sno uppvuxna växter från andra delar av trädgården. Den hyfsat stora funkian bäddar t.ex. in platsen på ett skönt sätt.


Ganska fula och vanliga stenplattor lades framför bänken och jag hoppas att mina frösådda murrevor snart ska täcka plattornas hårda kanter och bädda in dem i ett skimmer av grönska och söta små lila blommor som påminner mig om samma känsla jag får i skogen. En känsla av lugn och en lite trollsk tystnad. 

Platsen ligger inbäddad mellan planket mot gatan, en syrén, vårt lilla äppelträd 'Alice' och en fläder, så det känns privat och skönt i det gröna, halvskuggiga rummet. Och plötsligt så lever den förr så obetydliga hörnan upp, och bidrar till en skön känsla i hela trädgården! Härligt! Och det är ju såna här små lösningar som gör att trädgården blir intressant och personlig, och som jag alltid inspireras av när jag får möjligheten att besöka andras trädgårdar. Ja som ni märker är jag nöjd helt enkelt. Och det är ju roligt. För mig iallafall ;-).

Annars är det full fokus på husmålningen just nu, vilket har gått väldigt bra faktiskt. Speciellt eftersom jag lyckats undvika att ta ett enda tag med penseln på hela sommaren ;-). Med mycket hjälp av svärfar och beslutet att vi målar halva huset i år och halva nästa år så känns det som vi kommer ro det här i hamn utan att känna stress över en förlorad sommar. Vi har hunnit med både båtturer, utflykter, bad och att bara njuta i trädgården tillsammans som familj. En väldigt härlig sommar pågår alltså här i vita villan - en bra balans av lugn och ro samt effektivitet - precis som jag vill ha det :-).18 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

En härlig liten sittplats OCH blickfång du ordnat. Fin att sitta på och fin att titta på!

Kram Anna Vattenkanna

Grodmamman sa...

Förstår att du är nöjd! Blev ju en jätte fin sittplats.
Kram

Lotta sa...

Så vackert det blev, och det ser ut som om sittplatsen funnits där länge - precis som du ville ha det.
Kram

Jord under naglarna sa...

Superbra att du är nöjd! En sittplats kan ju vara perfekt i ett hörn som ofta, hos mig i alla fall, blir ett skrymsle utan funktion.

Jord under naglarna sa...

Superbra att du är nöjd! En sittplats kan ju vara perfekt i ett hörn som ofta, hos mig i alla fall, blir ett skrymsle utan funktion.

Lilla Blanka sa...

Hej Malin!
Så himla mysig sittplats ni har fått till!
Enkelt och smälter in väldigt fint <3
kram
Mia

Fippie sa...

Så himla fint!!! Vill ha!!!

Cika sa...

Vad fint det ser ut hos dig! Mysig sittplats!
/Cika

Mammasblommor sa...

Så vackert det blev, ser så mysigt och inbjudande ut att slå sig ner på bänken!
Kram

Fröken Dill sa...

Vilken vacker trädgård och härlig BLOGG!
Ditt bänktips ska jag ta efter.
Hälsar fröken Dill

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Så vackert det blev! Jättefin bänk i grönskan. Kram, vännen!

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Snyggt!

Klicka in dig till Svenska Trädgårdsbloggar.se och förnya ditt medlemsskap om du vill fortsätta vara med.... Och det hoppas jag att du vill:-)

Ha en fin helg, kram H.

Snickaregården sa...

Vad fint det blev!

Kram Maria

Glycine blanche sa...

Ce bel endroit donne envie de s'y installer...

Anonym sa...

Hej!

Tänkte bara önska gott nytt år o hoppas att du forsätter blogga!

/Lantliv

Tor Olsson sa...

Välkommen att tävla om en odlingslampa på http://moliden12.blogspot.com/

Trädgårdsingnejören sa...

Det ser verkligen härligt ut!!

ulrika sa...

Vad fint det blev, mysig blogg du har, jag kommer att titta in igen.
Ulrika

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...