tisdag 16 juli 2013

En dag i Lunden

Ormögat börjar äntligen skapa den vackra mattan under lönnen 'Aureum´ som jag hoppades att den skulle göra
Jag skrev för ett tag sedan att det fanns hål i Lunden. Nja, hål var det ju inte riktigt, utan utrymmen med mindre önskvärda växter, om man ska uttrycka sig diplomatiskt. Eller helt enkelt områden i Lunden som helt tagits över av ogräs. Åkerfräken, hästhov, groblad, ja de verkar alla stormtrivas i dessa "hål".
 
Bakom lönnen på vänster sida av lilla stigen så har en liten rönnspirea 'Maia' fått en plats framför en gammal stock som jag hittade i allmänningen bredvid vår tomt. Det framhävde den vilda känslan tycker jag.
Jag är ju en ganska obeslutsam människa, och velar ofta mellan det ena och det andra när det gäller olika saker. Saker som t.ex. vad jag ska fylla min Lund med. Men. Jag vet i vart fall detta - att inte ska den fyllas med ogräs i alla fall! Så bort med det. På stora delar i alla fall. Pust vilket jobb.

Snygga funkian 'Halcyon' (som inte alls kommer till sin rätt i det här starka motljuset) har fått sällskap av lite myskmadra där framför rönnspirean. Det blev snyggt tycker jag.
Detta är ett rätt stort projekt. Det har visserligen hänt mycket i rabatten under det här levandsåret, men fortfarande behöver växterna tid på sig för att växa samman och skapa en grön oas utan bar jord. Och jorden är tyvärr av rätt dålig kvalitet. Väldigt sandig och hårt packad. Inte direkt ideala förhållanden när man försöker skapa en lund... Typiskt mig att inte lyssna på alla kloka experter som säger att man ska skapa sin trädgård efter förutsättningarna. Till mitt försvar så ska jag säga att jag faktiskt beställde "bra jord, till trädgårdsväxter"...

Bakom bänken ståtar ett nytt litet provisoriskt klätterstöd av pinnarna som jag tidigare använde till skuggning av lönnen och en överbliven bit av ett armeringsjärn från det här projektet
Såklart hann jag ju inte klart med projekt ogräsrensning, eftersom det som vanligt innebar omflytt av växter hit och dit, samt en liten tripp till Plantagen för att panta krukor. (För ni vet väl att man får en ny växt i blå kruka om man lämnar tillbaka 5 blåa krukor?). Men det var en riktigt skön trädgårdsdag, tills jag höll på att smälta bort av värmen. Och nu när det är semester så ska se till att jag får många härliga trädgårdspysseldagar att rensa ogräs och flytta växter.
 Sist men inte minst (men ganska liten ändå) får ni njuta av en bild av min fina gyllenlönn. Färgskiftningarna i det här lilla trädets blad är helt fantastiska, ser ni den tunna röda lilla kanten ytterst på bladen? Så vacker. För en månad sedan var bladen alldeles gula.

Kram på er!

4 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Jag tycker det ser jättehärligt ut, jag.
Sneglar lite extra på den fina gången ni har gjort.
Är det klurigt att göra en sådan?
Må så gott!
/Anna-Karin

Grön skön passion sa...

Gyllenlönnen är ju underbar i sina färger. Vilka färger...WOW.

Kram / Therése

Marina sa...

Själv är jag inte alls nöjd med min lund ännu. Jag hittar inte rätt växter uppenbarligen. Björken tar ju så klart mycket näring och vatten men något måste väl kunna växa där???

Kram

Millan sa...

Tycker det ser mycket fint och uppvuxet ut.
Läcker gång, är det bara brädor ni har lagt där?
Ha det gott!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...