söndag 21 september 2014

Sommarens projekt - lekstuga med trädgård i miniatyr
Hmm, vad är det här för skumt trädgårdsprojekt, kan man tänka. Men det här är faktiskt det projekt jag talade om häromdagen. Det enda trädgårdsprojektet som blev gjort under sommaren - barnens lekstuga. Med tillhörande trädgård, förstås!

Lekstugan har jag ritat själv, och det är rejält byggt vill jag lova - i funkisstil med kiosklucka och litet trädäck. Så blir det ju nästan jämt när man bygger själv från lösvirke, mot när man köper någon färdig byggsats. Jag har strukit det med järnvitriol, och hoppas att väder och vind ska ge stugan en snygg grå färg med tiden, man kan ju se att det redan har börjat gråna.


Till höger om stugan kan man ana början till den lilla trädgården som är inramad av stugan, en berghäll samt en gran och en björk. Förra helgen fick jag äntligen en härlig stund i trädgården, vilken bl.a. kunde tillägnas just den lilla miniatyrträdgården. Den är inte färdig, men jag kunde skrapa ihop två buskar av amerikansk blåbär, en bit rabarber, vinbär, smultron och jordgubbar.


Det blev riktigt mysigt! Ännu är det som sagt inte klart utan det ska till grus i mitten av trädgården, den och stugan ska få ett litet staket som skärmar av och jag vill nog gärna ha hallon där ute. Och det vill förresten sonen också, som iklädd full polismundering hjälpte mig att vattna. Och på något sätt var det fulländat då när den lilla polisen pysslade tillsammans med mig, för det är liksom det som är tanken och förhoppningen -  att kunna umgås tillsammans där ute.

Vad roligt det var att vara med i Blommig fredag förra veckan! Jag hittade ju till flera nya bloggar med trädgårdsinspiration, och det är ju aldrig fel. Tyvärr hann det inte bli något bidrag den här veckan, men nästa vecka hoppas jag att jag är med igen. Ha en skön söndag!

4 kommentarer:

Marina sa...

VIlken fin stuga! Helt underbar och unik. Vi har också använt en hel del järnvitrol här hemma i uteköket och på Lugnet.

Lycka till med lilla stugan och lilla trädgården.

Kram

Karin - Mina Rum sa...

Vilken cool lekstuga. Så kul med något som inte är så traditionellt och jag antar att den passar mycket bättre till ert hus än vad en byggsats skulle gjort. De brukar ju mest likna små röda stugor med vita knutar. Inget fel med det (det skulle passa perfekt hos mig) men hos er passar garanterat din stuga bättre.

Kram, Karin

Jord under naglarna sa...

Vilken fin stuga! Järnvitriol ger ju en fin grånad färg med tiden.
Våran lekstuga används inte mycket längre, men lite då och då stökar 10-åringen på där inne. perfekt att unna vara sida vid sida med barnen, men ägna sig åt sitt eget intresse. :)

Kiosklucka skulle ha varit en hit här oss och det tror jag den kommer att bli för din lilla konstapel också. :)

SJE sa...

Jättefin stuga! Hur ser den ut invändigt?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...