tisdag 22 februari 2011

Hoppas jag blir inspirerad...

Lånat från biblioteket
Men vad kul med all den positiva responsen på min nystartade trädgårdsblogg - jätteroligt! Och jag har t.o.m. fått några följare, gulliga ni!

Idag har hela familjen tagit sig ner till lokala biblioteket där jag roffade åt mig hela 3 trädgårdsböcker. Ja när det är så här mycket snö ute, då är ju trädgårdsaktiviteterna något begränsade minst sagt. Men bläddra i vackra trädgårdsböcker är precis lagom. Efter att Nya Trädgårdens rum singlade upp som nummer 1 på min boklista så kunde jag ju inte motstå Den lilla trädgården av Christel Kvant. Hoppas jag blir lika inspirerad...

Lilla köksträdgården 2010. Squash och gurka är det enda som syns än så länge i salladslådan
På bilderna ser ni köksträdgården som den såg ut 2010, och den har nästan blivit som ett gift! Jag byter hej vilt till mig fröer att så (nu äntligen är fröerna på väg Mimmi, Gela och Scilla, tack för tålamodet), har länsat Impecta och skissar nya förslag på hur odlingarna ska se ut kväll efter kväll. Jag vill ha mer! Så då föll bok nummer två och tre mig verkligen i smaken - Köksträdgårdens historia av Marie och Björn Hansson samt Örtagården av Agneta Ullenius.

Andra änden av lilla köksträdgården där mitt hemmabyggda "tomathus" står. Observera: det växer inte gräs i odlingslådan, utan det är framför odlingslådan.
Så nu återstår att se om de böckerna inspirerar mig. Jag fick rycka åt mig några böcker som verkade intressanta eftersom det var full kalabalik med två små barn som började bli lagom otåliga och hungriga. Jag fick helt enkelt döma böckerna efter omslaget. Precis som man inte ska göra...

9 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej goa Malinn!
Va kul att du har startat trädgårdsblogg! Ser verkligen fram emot att fälja med från start!
Kramar i massor!

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är en härlig tid med att sätta fröer nu. Ännu roligare när man får plantera ut dem

Kram Teres

chokladblomma sa...

VA!!! Har du länsat Impecta?!? Jag som skulle handla en massa där....:)
Recensera gärna böckerna sedan, så vet jag om det är ngn idé att ta sig in till bibblan eller inte.
Kram

Lövkojan sa...

Ja man får passa på att fördjupa sig i böckerna nu för sen står man ju med näsan i landet dygnet runt nästan :).

Hoppas du får en mysig läsestund.

Kram Marie-Louise

Marina sa...

Det är väl verkligen en bra sysselsättning vid denna årstiden. Här snöar det idag, vi som hade barmark. Hm...
JAg ska vara ledig resten av veckan och ska minsann ta mig en djupdykning bland mina trädgårdsböcker. Där finns alltid ny inspiration att hämta även om jag inte har några helt nya.

Kram!

Madame C sa...

Stort grattis Malin, med din nya fina trädgårdsblogg! Vad kul! Men wow, att hinna med två bloggar!!! Kära nån, vad duktig du är! Ska genast lägga till mig som följare:)
Köksträdgårdens historia lånar jag alltid på bibblan så här års. Jag älskar den boken! Ha riktigt skön läsning de närmaste dagarna:)
Kram!

Vinterhagen sa...

Ser verkligen fram emot att följa din trädgård ännu mer. Då jag själv håller på och bygger upp min är det kul att se någon som är i samma sits!
Det är ju även dags att fynda trädgårdsböcker på bokrean, jag ska nog gå förbi bokhandeln på min lunchrast idag!
Kram!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad kul att du har startat en renodlad trädgårdsblogg! Här ska insupas inspiration så det heter duga... ;0) Men du... liiiite tasktigt är det allt att visa sådana där bilder på ett land som bara väntar på att man ska så i det. Gör ont i hela kroppen av längtan! :0)

Kram/ Anna

Marina sa...

Ska genast kolla upp det där med inställning för kommentarer. Undrastro om fler har problem???

Kram o tack!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...