onsdag 23 februari 2011

Sådder och planering


Gult är verkligen inte min färg på vare sig saker, kläder eller växter, men utsvulten på vårtecken som jag är så spelar det plötsligt ingen roll. Jag älskar mina fina tulpaner i solgult som vi fick som tack för lite barnvaktande! De piggar verkligen upp och, joo, känns det inte som att det är liiite mer vår iallafall?
 Apropå vårtecken så tittar jag omsorgsfullt till mina frösådder som står på fönsterbrädan varje dag. Honungssalvian stack upp på rekordsnabba 2-3 dagar, och sedan följde chilin 'Jamaican Bell' och tomaten 'Outdoor Girl' från Charlotta, kronärtskockan 'Imperial Star' från Anna-Karin, murreva och blomstertobaken 'Lime Green' upp. Nu väntar jag otåligt på riddarsporrarna och doftpetunian som trilskas med mig. Men för att hålla modet uppe klickade jag hem en krukmakare från Runåbergs fröer igår så slipper jag använda en barnmatsburk i år igen...
Tittar man däremot ut så är våren långt borta. Och sedan den här bilden togs så har dessutom ännu mer snö fallit. Tröttsamt. Men då kan man ju passa på att trampa upp nya förslag på strukturer i trädgården! (Ursäkta de suddiga bilderna som är tagna genom Storebrors fönster, men jag kunde inte öppna de. De är nämligen barnsäkra...) Vad det är meningen att ni ska se på bilderna är iallafall förslag på gångar fram till Keramikverkstan. Kanske borde den högra (som ska vara huvudgången) justeras lite så att det blir lite mer symmetriskt, eller vad tycker ni? Den vänstra ska mer bli en liten stig.
Och på vänster sida om "stigen" är en ny rabatt planerad. De flesta växter som står i den nu raka rabatten ska flyttas bort och så ska det bli en böljande lummig rabatt i blått/vitt/grönt. Vad tror ni om det?

7 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Vilka spännnade planer! Och så smart att göra så tydliga spår i snön... :) Gjorde också en stor böljade rabatt förra sommaren som ska gå helt i vitt, blått och silver. Tills våren hoppas jag att jag kan plantera färdigt så att den kan börja blomma nästa vår. :) Långsiktiga planer är bra planer.. ;)
Kramar till dig, goa Malin!

Mammasblommor sa...

Hej Malin! I väntan på våren och värmen känns det helt perfekt med solgula tulpaner:) Vilka spännande planer du har, önskar att jag hade lite mer plats till förfogande i min trädgård också:) Ska bli kul att följa din trädgårdsblogg från början! Kul att du vill vara med i min utlottning, lycka till!
Ha det gott!
Kram Margot

Marina sa...

Blått vitt o grönt låter jättesnyggt tycker jag. Funderar just nu på om jag har det någonstans??? Nä, det har jag nog inte. Blått, rost o lime har jag i höstrabatten, vitt, rosa o vinrött i ön men nä, inte blått, vitt o grönt. Kanske ska planera in det?

De där gångarna bildar nästan ett hjärta, har du sett det? Ser bra ut tycker jag.

Kram!

Jord under naglarna sa...

Perfekt med gula tulpaner när världen i övrigt (utomhus i alla fall) är vit och ganska mörk.

Roligt med drömmar och planer så här inför den stundande säsongen.
Jag tycker gångarna ser ut som ett hjärta! :)

chokladblomma sa...

Det låter jättesnyggt! Ska bli kul att se hur det blir!
Kram

♥ årstidens bästa ♥ sa...

Hallå där.
Absolut inte fräckt. Jag har ett problem bara, mina frön till den tomaten är sådda,men de vill inte gro. Lika förra våren.Men året före det gav den en fantastisk skörd.
Men jag har blivit lovad nya. :)

Maila mig din adress så skickar jag ett frö när jag får dem.

Mvh
Linda

Gela sa...

Men vad härligt det ser ut precis som ett hjärta. Vad härligt det kommer att bli att se det uppifrån sen. Önskar dig en fin fin kväll/Gela

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...