söndag 13 mars 2011

Inspirerad på mässanOj vad tiden rinner iväg, jag hinner ingenting just nu känns det som. En sanning med modifikation - mina barn hinner jag med ordentligt iallafall. Det viktigaste :-). Anyhow. Jag har varit på utflykt till Trädgårdsmässan i Kista. Härligt med lite inspiration! Faktiskt första gången jag var på en trädgårdsmässa inomhus, men det var inspirerande likväl.

Min favoritutställning var den här köksträdgården. (Ursäkta bildkvaliteten, bilderna är tagna med makens mobilkamera) Nu har jag god lust att slita bort mina prydliga odlingslådor och gräva upp allt till ett stort land, rama in det med spaljerade fruktträd, blanda grönsaker och blommor, och sedan lägga lite trampstenar med täckbark runtomkring. Så vackert och levande! Men jag ska försöka hejda mig... men kanske ett litet spaljerat fruktträd kan finna sin plats någonstans iallafall :-).

Förutom att fylla på inspirationen så har jag ju självklart även fått med mig lite andra småsaker hem. Som en stickling av vackra fuchsian Holly's Beauty , fröer av sorterna indiankrasse 'Ice Age' samt vallmon 'Single Lilac' som jag bara inte kunde motstå! Och så två snygga billiga korgar som kommer ge den rätta känslan både inomhus och utomhus. Den ena har fått en Mårbacka pelargon i sig, och den andra agerar just nu kruksamlare (som ni ser på bilden).

Det är så härligt när man blir inspirerad. Det ena leder liksom till det andra och - vips - så har de sista marsfröerna blivit sådda här hemma! Det gäller att smida medan järnet är varmt helt enkelt :-D.

5 kommentarer:

Millan sa...

Åhh ett spaljerat fruktträd borde jag med kunna ha i min köksträdgård, tack för tipset.
Tid är som du säger en prioriteringsfråga och självklart hinns det med det som ligger överst på listan.

Ha det gott!

M/S Design sa...

Kul att gå på mässan och se vad man skulle kunna göra i sitt trädgårdsland.
Grönsaker i vackra mönster,men tror att jag skulle ha svårt att skörda om det var så fint.
Spaljerat fruktträd vore inte dumt att rama in trädgårdslandet med.
Mariana

Scilla sa...

Härligt med trädgårdsmässa! Ser verkligen fram emot Älvsjö..... Spaljerade fruktträd har jag funderat på i flera år.... dumt, borde ha satt ett för tre år sedan istället!:) Men, barnen - dom hinner man ju med i alla fall:)!

Kram,
Stina

Lövkojan sa...

Javisst var den där odlingslådan helt underbar. Jag tänkte ungefär som du när jag såg den att ut och göra om mina planer :).

Kram Marie-Louise

Hildas hem sa...

Kul med inspriation på mässan.

Jag blev lite nyfiken på dina papperskrukor som du rullat ihop. Hur får du till dem bra i botten?

Ha en fin söndagskväll!
Sofia

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...