måndag 5 augusti 2013

Min halvmåne

 Det har varit många fina dagar den här sommaren med sol och bad. Och inte så många dagar med gråa moln och regn. Som tur var kom det ett par dagar förra veckan med regn och moln. Det var bra för trådgården med en riktig rotblöta, men också bra eftersom jag då äntligen fick lite tid att fixa till mina lilla halvmåne i gatsten framför växthuset, som jag planerat sedan länge.

 Vilket lyft det blev! För hela framsidan. Växthuset framträdde ännu bättre, och olivträdet och Afrikas blå lilja som ramar in ingången till växthuset ser verkligen ut att ha hamnat på rätt plats. Jag har bara lite svårt att bestämma mig vilken växt som ska stå på vilken sida... (Oliven hamnade till vänster om ingången tillslut)

 Inte bara blev det supersnyggt, utan dessutom gjorde jag allt jobbet själv. Värsta stenläggaren. Jag kan ju säga att det inte är en picknick att lägga gatsten med alla dess olika former, men det är ju bara så snyggt, så jag kan inte låta bli det. Jag blandade till en blandning mellan stenmjöl och cement (4+1) för att fogen skulle bli hård och stabil, och det ser riktigt bra ut!

Bit för bit faller trädgården på plats, och jag känner mig just nu rätt nöjd med det som har hänt hittills det här året. Och den lilla halvmånen är absolut ett sådant projekt som jag känner mig nöjd med.

4 kommentarer:

Marina sa...

Regn är bra ibland. Dels för trädgården och dels för att man hinner göra annat.
Verkligen jättefin stenläggning!

Kram

Pilgrim sa...

Verkligen värsta stenhuggaren. Nu blir jag riktigt impad :-) dessutom blev det jättesnyggt och gjorde verkligen växthuset ännu finare.
Kram Hélena

IreneL sa...

Vad snyggt det blev! Vad duktig du är...du ska känna dig riktigt stolt!
Ha en fin dag!

Karin - Mina Rum sa...

Vad fint det blev med din halvmåne. Själv var jag på Classicums utställning i Svedala i tisdags. Fick offerten på mail idag. 62 000:- är ju som hittat, eller?! Men min växthus-längtan är stark.

Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...