söndag 6 mars 2011

Motarbetad

En stackars kronärtskocka som längtar efter ny kruka...
Nu har det hänt igen. Jag vet inte, men det börjar kännas som en komplott mot mig och mina odlingsdrömmar. Älskling, är det något du försöker säga mig?

Saken är denna: Ni som läste min inredningsblogg kanske minns det här - när min man "råkade" slänga bort mina Strandirisfröer. Jag trodde att jag var slug som klämde ur honom lite trädgårdsgrejer i gengäld mot att jag skulle glömma händelsen. Okej, en gång är ingen gång, tänkte jag. Men nu visar det sig att det som jag trodde var en engångsföreteelse troligen är en del av en större konspiration mot mig och mina frösådder.
...och en lika längtandes chiliplanta

Bevis nummer 1:
Omsorgsfullt hade jag plockat en citron på dess kärnor och lagt i ett glas vatten före sådd. En stund senare, och - vips - så är de borta. Maken skyllde på att det såg ut som överblivna pumpakärnor från middagen.

Bevis nummer 2:
Ni minns kanske att det enda som stod mellan mig och omskolningen av mina små frösådda plantor var lite jord? Jorden är nu inköpt, men - hux flux - så finns plötsligt inte en enda dagstidning i hela huset att uppbringa till krukmakaren. Som bortblåsta. Då visar det sig att maken återigen varit "duktig", och kört papper och tidningar till återvinningen. Mycket lägligt... Misstänkt lägligt, om ni frågar mig.


Så nu är det alltså en dagstidning som står mellan mig och plantornas omskolning. Fortsättning följer...

Men vad roligt att ni gillade mina skisser över köksträdgården! Jag ska väl erkänna att jag visserligen brukar göra små slarviga skisser, men aldrig förr har jag gjort så här fina och noggranna skisser, med färgkritor och annat. Men det var ju så mycket roligare! Inspirationen kommer från några av mina favoritbloggare  som t.ex.  Tyra, Anna-Karin och Charlotta. Och de kommer ju bli roliga att spara till andra år också. Ha en skön söndagkväll!

9 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Det verkar misstänkt likt en komplott! Det där med att han varit "duktig" håller inte, måste ligga något annat bakom. Hm...
Du får nog tänka ut ett sätt att slå tillbaka, med full kraft.
Kram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Verkligen misstänkt! :)

Jag är grymt imponerad av dina skisser... ser så proffsigt ut. Tack för inspirationen.

Ha det gott, kram Marie

Lövkojan sa...

Hihi, det verkar misstänkt ja :). Du får kila över till en granne och låna några tidningar :)

Kram Marie-Louise

Marina sa...

Oj, du bör nog låta undersöka din man. Låter som att han drabbats av "komplottsjuka". (kan inte låta bli att småskratta lite även om jag förstår din frustration)

Kram!

Mammasblommor sa...

Låter misstänkt likt en komplott:)) Det spirar så fint i dina krukor trots allt!
Ha en fin ny vecka!
Kram Margot

blomkronan sa...

Hej vad kul att du hitta min blogg, så jag hitta din =) här fanns en massa inspiration oxå... ha så gott // Mari

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej goa Malin! Oj, vad det har hänt grejjer här! Har missat att lägga dig på min bloggroll ser jag... men nu är det åtgärdat. Den rabatten ser riktigt skoj att sätta tänderna i. :) Och du vet ju att jag gillar kombon blått och vitt. Hmm.. tips på det... Jag har ju silvertoner i min rabatt så jag gillar lammöron, silvermartorn och silverarv. Snygga blad vill jag också ha så detz finns gott om hostor, lungört och heuchera. Två riktiga favoriter är kaukasisk förgätmigej 'jack frost' och kaukasiskt ormöga. Vackra blad och söta små blommor i blått och vitt.
Hmm.. ja men visst låter det som en komplott... ;) Får hålla ögonen på honom..
Kramar i massor!!!

Anna H sa...

Finns det inga verktygskataloger eller annat i din makes gömmor som kan fungera att göra krukor av? ;-)
Dina försådder ser hur som helst fantastiska ut.

Nillas Trädgård sa...

Jo tack, jag känner igen det där... och sådant som SKA slängas förblir orört.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...