onsdag 30 mars 2011

Stackars 'Early Ditmarsh' :-(

Som jag skrev härmdagen så var det ett flertal små plantor som skolades om - bl.a. den här herren - vitkålen 'Early Ditmarsh'. Den såg så frodig ut där i sin överfulla kruka att jag tyckte det borde vara dags för lite ny jord och näring. Men den ser ju inte alls nöjd ut :-(. Jag omskolade 8 plantor och två stycken ser fräscha ut, en har skrumpnat ihop helt och på de andra 5 ser det ut som på bilden - hjärtbladen har skrumpnat ihop.

Nu är frågan varför. Är det någon där ute som vet? Detta gäller alltså BARA vitkålen - alla de andra ser glada och lyckliga ut. Har de kanske extra känsliga rötter som jag sabbade under omkolningen? Vad kan det vara? Jag skulle bli gudaglad om ni kunde hjälpa mig, för jag vill ju inte att alla ska dö.

Snutt och plutt ligger och sover så nu tänkte jag slänga ihop lite scones till melliset i eftermiddag. Vi har haft en lite jobbig förmiddag -  jag och 3,5-åriga sonen - som konstant har pendlat mellan mys och konflikt idag, så vi behöver en skön eftermiddag med lite lagom hembakat. Ny, energi och nya tag, liksom. Nu hoppas vi att min plan fungerar :-).

3 kommentarer:

Snickaregården sa...

Ingen aning faktiskt vad det kan bero på, tyvärr.
Hoppas ni får en lugn och skön eftermiddag
Kram Maria

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Har inte heller någon kåll på vitkål, tyvärr. Men det ser ut som om rötterna kanske har tagit lite stryk. Eller att du har fått rothalsröta..? Kan bli så om de stått lite för kyligt och blött.
Nu äntligen är dina fröer på väg! Förlåt att du har fått vänta! Har inte hunnit med mitt liv nu på ett tag men nu känns det som om det lättar. :)
Kramar!

Anonym sa...

Funderar också på om just vitkålen kanske haft för blött och för kyligt. Är ju lätt hänt att inte alla plantor/sorter får optimala förhållanden när man fördelar dem i sina fönster.

Inga-Lill

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...