måndag 28 mars 2011

Vårtecken - vecka 5


Måste ju bara inleda veckans vårtecken med det vårigaste av allt - nyplanterade penséer på trappan! Det hör alltid våren till här i vår vita villa, men jag tror det här är rekordtidigt. Jag har aldrig vågat plantera penséer såhär tidigt förr, men jag och min mamma resonerade som så att vi åtminstone skulle njuta av dem en eller två dagar även om de skulle frysa ihjäl och att det var värt det. Och det är det! Dessutom så har de klarat sig fantastiskt bra, trots 7 minusgrader de senaste nätterna. Välkommen vår!


Jag tycker att det är rätt fantastiskt att det töat bort så mycket på bara en vecka. Titta, det är t.o.m. barmark lite här och var i trädgården! Och nedan ser ni både daggkåpans gröna blad och små pionknoppar. Nu finns det hopp iallafall.


Som ni ser så ser så städar jag inte rabatterna, utan låter de gamla löven och gammalt "skräp" ligga kvar som ett skyddande täcke. Jag tror verkligen att det är bra för växterna, och sedan räfsar jag ner de i jorden under våren så det bidrar med lite mull.

Den sista bilden är en mycket sorgsen bild... Mitt vårtecken är borta! Tulpanbladen som letat sig upp har vårdslöst mejats ner och ätits upp av de största marodörerna vi har - nämligen rådjuren! De här tulpanerna står bakom en stol mot husväggen precis vid trappan till ytterdörren, och ändå har de vågat sig dit. Så fräcka! I år är det rådjursbekämpning som gäller. Mina rosor ska få blomma i år!

Fler vårtecken hittar du hos Viveca med bloggen Humlebacken!

6 kommentarer:

Nillas Trädgård sa...

Ja rådjuren de tar vad de hittar! Trist. Just därför har jag inte så mycket tulpaner.
klipper inte helelr ner det vissna på hösten. Som du skriver så skyddar det utmärkt såhär på vårkanten.
Ha en fin dag!

ulla laiho sa...

Fågelvägen bor vi ganska nära varandra. Vår sommarstuga på Lisö ligger ännu närmare samma luftfärd. Där har vi rådjur, älg och vildsvin som härjar. Man känner sig maktlös.

Vad flitig du har varit med alla frösådder.

Livsnjutaren sa...

Vilka härliga pensér du planterat, vilken fin färg det är på dem.

Må gott!

malin sa...

Hej! Jag hittade precis hit =)
Du har möjligtvis inga bra tips för att hålla katterna borta från trädgården? Vi har jätteproblem med mellan 5-10katter som använder våra blomsterrabatter och grönsaksland som toalett =( Inget kul att hålla på då.

Ha en bra dag!

Mvh Malin

Marina sa...

Så härligt att det "vårar" till sig även lite uppåt landet nu.
Trist med tulpanerna. Har du provat nätklockor av typ hönsnät? Jag har sådana mot Ronjas tassar och vet andra som har sådana mot just rådjur.

Kram!

Lövkojan sa...

Underbara bilder! Hoppsan jag kanske ska skydda mina tulpanblad lite då.

Kram Marie-Louise

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...