onsdag 20 april 2011

En skön dag i trädgården

Igår var ännu en underbart skön trädgårdsdag. Under barnens sovstund efter lunch (vilken tajming att få dem att sova samtidigt!) gick jag ut i trädgården - vilket väder! Fantastiskt. Utan problem var det arbete i t-shirt som gällde.

Det var verkligen friskvård på hög nivå. Jag började med ett av de tyngre jobben, som att gräva upp en kornell med rötter i en rabatt. Jag tog några tag, och sedan la jag mig på alla fyra vid en annan rabatt och ryckte lite kirskål. På vägen ner till köksträdgården stötte jag på några krukor som låg och skräpade, så de samlade jag ihop vid planket, och drog fram en bänk där de kunde samlas ovanpå. Det var ju jättebra insåg jag eftersom jag har lite perenner i kruka som ska stå skuggigt, och står de där, upphöjda så kommer jag ihåg att vattna dem. Sedan fyllde jag på bänken med några krukor med buxbomssticklingar.

Jag tog mig ner till köksträdgården där jag grävde upp mina lavendelsticklingar från förra året och stoppade ner i en kruka som också fick flytta till "krukbänken". Grepade lite runt vitlöken. Insåg att det var fantastiskt väder och att vi behövde ta fram utemöblerna, för nu vill man ju sitta ute! Så då gjorde jag det. Och sen gick jag in till mina sjuka barn. En kort stund i trädgården i lugn och ro får mig alltid att känna mig piggare. Underbart helt enkelt!

8 kommentarer:

Bondjantan sa...

Men visst är det så, några minuter i myllan så får man lite kraft. Nu är det härligt väder och det känns bra efter den långa vintern måste jag nog påstå.

kram

Berit sa...

Ja att få vara ute och dona är balsam för själen.
Ha en underbar dag!!

Jord under naglarna sa...

Pyssla och dona i trädgården är verkligen lite terapeutiskt även om det är fysiskt jobbigt ibland också.

Jisses vad det blommar inne hos dig! Mina frösåddingar är bara pyttisar ännu, men ett mellanting av dina och mina kanske skulle vara perfekt?! :)

Lövkojan sa...

Hihi, lugnt va? Ibland hinner man verkligen massor på en gång!

Visst är det alldeles underbart att ställa fram utemöblerna och känna att nu är den underbara tiden äntligen här :)

Kram Marie-Louise

Lotta sa...

Är det detta som kallas arbetspaus? Det låter som du fick både en hel del gjort och nya krafter. Skönt! Ha en härlig påskhelg.
Kram

Vintage House sa...

Verkar som du har haft en toppendag
här sover bara en av barnen men det är skönt när de kan sova samtidigt
kul att du är med i min utlottning!
ha en skön skön påsk
kram
Sandra

Théa & Linnéa sa...

Hej!
Låter som en toppen- egen stund! Tänkte önska dig en Glad Påsk och tacka för all härlig inspiration du ger i din blogg.
Må så gott
/Karin

Millan sa...

Så underbart, det ena leder hela tiden till det andra.
Ha det gott!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...