tisdag 19 april 2011

"Nu blommar det"...

...eller "Så här går det när man sår för tidigt". Ja så skulle det här inlägget kunna heta. Att en Mårbacka (bilden ovan) börjar blomma känns ju inte så konstigt, men att zucchini, rosenskära och murreva blommar inomhus - ja så ska det ju inte vara.
 Visserligen inte helt överraskande, snarare typiskt mig, men jag får ändå lite dåligt samvete mot mina små plantor. Så dåligt samvete att några av dem fick flytta ut på trappan några timmar i ett desperat försök att hinna få ut de innan de döden dör i mina fönster. Ni vet lite panikavhärdning :-).

Hmm... jag läser i min gamla blogg att jag väntade ända till slutet av maj att plantera ut mina plantor förra året. Så länge har jag inte tid alternativt lust att vänta!! Det optimala hade varit om jag kunde plantera ut dem innan vi åker på semester i mitten av maj så blir livet lite enklare för husvakterna... Det siktar jag på och håller tummarna för att det underbara vädret håller i sig.


När brukar ni plantera ut era försådda plantor?

3 kommentarer:

Vita rosor och förgätmigej sa...

*hahaha* Ååååå vad jag känner igen mig! Jag har också panik så jag har burit ut det mesta i växthuset så jag ska slippa se eländet. Får se om de döden dör där. Har ju aldrig haft växthus förr så jag har ingen aaaaning om när man kan plantera ut de små liven där. Vet inte vad som hände i år. I vanliga fall brukar det inte bli såhär tokigt men, men... Ivern kanske var för stor!

Angående sömn så räknar jag det som sömn när jag bara kan ligga och amma det lilla livet medan jag sover... Han sover bredvid mig i min säng och då behöver jag inte gå upp för att amma. Det skulle jag aldrig orka med! Jag skiter fullkomligt vad de säger på BVC! De tre andra har sovit i sina egna sängar från 2 månaders ålder (efter rekommendation från bvc) och ingen sov bra då. Nä, gör det så enkelt som möjligt så kan man njuta av småbarnsåren pigg och nyter! ;0)

Kram/ Anna

Lövkojan sa...

Hehe, verkar vara ett allmänt problem det där just nu för det är lite samma här! Visserligen blommar inget av det än men det beror nog på att jag kastat ut plantorna nu under dagarna så det bromsar upp rejält. Det har faktiskt funkat när de stått relativ skyddade på altan, de lever än iaf :).

Puh, det är slitsamt med trädgård :) men hääärligt!

kram Marie-louise

Marina sa...

Ja, så kan det gå! Det händer nog oss alla då och då.
Plantera ut brukar jag göra i mitten av maj tror jag, lite beroende på vad det är. En del är ju tåligare än andra.
Jag har det tvärtom i år, allt är sent och smått.

Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...