söndag 24 april 2011

Planteringsbordet

Textad bräda som jag tyckte passade ändamålet - "May all your weeds be wildflowers"

Hej alla goa bloggläsare!

Hoppas ni haft en skön påskhelg, det har nämligen vi. Det allra bästa har varit tid för ingenting. Ni vet när man bara skrotar hemma tillsammans utan krav. Det är nästan alltid då vi får mest gjort, av någon konstig anledning :-).

En av de saker som jag tog mig för tillsammans med min man var ett planteringsbord! Jag var ju lite inne på att en sak ger en annan, och nu har jag blivit inspirerad av Anna Vattenkannas inlägg om hennes nya planteringshörna som är skapat av saker som hon redan hade. Så ville jag också göra!

Länge har jag gått och spanat på en gammal dörr som stått bakom garaget sedan vi flyttade hit, och igår kom den till användning. Ett par gamla ben från ett IKEAbord så var bordet klart. Min gamla fina loppisfyndade låda fick en plats som hylla.  Det hade varit riktigt roligt att pynta upp bordet med växter, trädgårdsredskapen och annat, men tiden finns inte helt enkelt. Men jag är nöjd - tycker det blev både praktiskt och fint.


Så nu har jag fått mig en bra planteringshörna! Och det piffar till hela trädgården faktiskt, för det fick sin plats på husets norrsida som annars bara känts som en skräpig baksida. Nu står där istället ett tjusigt planteringsbord, med organiserade krukor och staplade jordsäckar undertill. Oj, det där sista var visst bara i mitt huvud. Men snart står där staplade jordhögar. Tack Anna Vattenkanna för inspirationen!

Men jag är inte riktigt färdig än. Vad som är din bästa idé eller lösning till planteringshörnan/bordet?

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ohh, då får jag gratulera till din "man tar vad man har" - planteringshörna. Så kul att du fann lite inspiration på min blogg! Och jag fann min inspiration från Anja Hills blogg...

Tre saker är jag mest nöjd med.
Den ganska fula röda plastbacken med planteringsjord som står på en hylla under själva arbetsytan. Den svänger jag bara ut ett kvarts varv när jag ska plantera.

Vanliga galvade krokar under en liten överhylla där jag har mina mest använda redskap som planterinsspade, gammal morakniv pch klohacka.

Att vi använt hörnan som buffébord! nu under påsken. Toppen helt enkelt och i rätt höjd...

KUL! Visst är det roligt med återbruk och att saker får bli som de blir och jag tycker att din hörna ser jättemysig ut.

Kramar Anna Vattenkanna

Marina sa...

Va snyggt! Jag tycker också om att använda sådant som jag redan har hemma. Ge saker ett nytt användningsområde liksom.

Jag har ett planteringsbord utanför Lugnet och det bästa jag gjort med det är att skruva fast det i armeringsväggen. Det stod nämligen illa till förut och det blåste omkull ett antal gånger = söndriga krukor.
Att ha hyllor under är bra tycker jag. Där har jag alla mina lerkrukor bla. Har också ett gammalt Kockumstvättfat ståendes på arbetsytan och där i slänger jag små ogrästussar jag som ständigt går och drar vart jag än går. När fatet är fullt tar jag det med mig till komposten och tömmer det där.
Man får nog försöka se till vad man har för behov. Jag tror man är lite olika där.

Kramar!

Hem och Harmoni Marie sa...

Så fint! Jag har också ett planteringbord men har inte pyntat det än :)
Kanske imorgon.

Ha en fortsatt fin påsk! Kram Marie

Nillas Trädgård sa...

Vad fint det blev :-) Det är så fint med gamla saker som man hittar nya användningsområden för.
Själv så köpte jag ett (massproducerat) planteringsbord på JULA för säkert 5 år sedan och det har stått i garaget sedan dess, aldrig använt. Men nu när jag också köpt ett litet växthus så har det kommit fram. Äntligen. Ska inviga mitt i morgon.
Ha en fin kväll!!!

Lantligt i smultronbacken sa...

Jättefint med en gammal dörr. Jag hade också den tanken men då jag inte "sprang på en dörr" så fick det bli ett gammalt bakord som jag istället sprang på. Maken byggde en enkel ställning till det och praktiskt med kanterna runt om.

Det är roligt när man blir inspirerad av andra bloggare.

Kram Teres

Millan sa...

Så fint! Jag gillar det där med att man tager vad man haver och försöker återvinna här hemma med på så vis. Bra för både miljö och plånbok.
Ha det gott!
Kram

Vårt hem på landet sa...

Helt perfekt att utnyttja sånt som man har liggandes! Jag går också och längtar efter ett planteringsbord. Platsen är redan utsedd, men det ska tillverkas oxå!

Kram, Emma

Lotta sa...

Himla snyggt! Jag fick ett planteringsbord i påskpresent där jag har skruvat dit massor av krokar. Tycker jag håller mycket bättre ordning om jag får hänga upp saker, annars hamnar de lätt i en 'hink med gott och blandat'.
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...