onsdag 4 maj 2011

Vad gör man en regning dag?

 Sammetstagetes 'Silvia' i lång rad

Pinnarna får markera var såraderna är någonstans

Hejsan!

Ja vad gör ni en regning dag som den här? Själv har jag smugit till mig tid medan ungarna sover och varit ute och sått fröer i ena odlingslådan i köksträdgården! Lådan fick en halv påse kogödsel innan och idag fick jag äntligen sått lite fröer. Det har kliat i mina fingrar, speciellt som så många redan har sått. Men faktiskt är det första dagen som jag märkt att jorden rett sig, som det ju heter. Dvs att jorden blir mer porös och lättarbetad - då är det dags att så!


Här står min tagetes och den försådda röda löken 'Long Red Florence' på rad

Det som fått äran att sätta sina fötter i jorden idag är morötterna 'Amsterdam Forcing 3', 'Rainbow' och 'Purple Haze', de två sistnämnda är fröer jag bytt till mig i vårens fröbyten. Ett härligt och roligt initiativ av Charlotta med bloggen Cesars trädgård om jag inte minns fel. Palsternackan 'Helblange Weiss' kom också ner i jorden, men rödbetorna får vänta tills frostrisken är över.

Inspirerad av Lena Israelssons bok Grönsaksodling – enkelt, ekologiskt & gott så har jag sått lite mer snabbväxande saker emellan såsom krondill, men jag har även blandat in lite ögongodis bland sådderna, och det blev sammetstagetesen 'Silvia' som jag försått samt ringblomman 'Peach Sherbet' som fick stå för det vackra.


 Det känns härligt att vara igång med frilandssådderna! Och nu återstår det ett par odlingslådor till som ska fyllas med läckerheter, men det tar jag efterhand. Min köksträdgård ska vara för min njutnings skull - ingen stress här inte, bara njutning och en känsla av ro.

Tack alla ni som tar er tid att lämna en hälsning! Just nu är det ju mycket annat som lockar utomhus istället, men jag blir så otroligt glad för all feedback jag får. Stor kram till er och alla ni andra som kikar in här och läser.

5 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Så härligt!

Jag har också satt den röd löken och den har kommit ungefär som din. Jag visste inte om jag vågade plantera ut den än men det kanske jag gör då?

Jag njuter också av min köksträdgård. Den ska göras (håller på med den) så att man bara kan njuta och inte behöver stressa och bara "göra" hela tiden.

Kram Teres

Gela sa...

Härligt att ha kommit igång med sådderna. Hos mig har köksgolvet såpskurats och jord inhandlats när det regnade ute. Ha en fin fin kväll/Gela

Marina sa...

Jag saknar fortfarande en ledig dag i veckan. Då hade jag gärna varit ute och fixat i trädgården, bakat bröd mm. Nu får jag nöja mig med helgdagarna och ibland halva fredagen. Men sånt är livet.

Kul att du har hunnit så nu. Jag har sått och nu funderar jag på hur de små fröerna klarat sig under de senaste frostnätterna. Har nog gått bra hoppas jag.

Kram!

Lotta sa...

Så inspirerad jag blev nu! Jag har inte ens börjat så första omgången sallad, men nu är det hög tid!
Kram

Nillas Trädgård sa...

jag har också sått i dag: Sockerärtor, sallad, rädisor och kålrot (!), men tagetesen har jag inte planterat ut ännu... de är inte så jättestora ännu och än kan det bli frost.
Ha en fin dag!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...