måndag 27 juni 2011

Vackra späda vitlök

Första vitlöken. Vilken glädje! Doften är underbar och den är så vacker den lilla späda vitlöken. Och häromdagen blev det en första skörd av broccolin 'Thompson'. Så färsk broccoli har jag nog aldrig ätit förut. Annars har det varit full sol och mys i trädgården hela dagen. Jovisst ja, det blev ett litet kvällsdopp också  i havet före grillningen ikväll. Lillstumpan hann somna så det blev middag i lugn och ro på altanen med Peter och 3,5-åringen. Härligt att möta barnen en och en ibland.

Hoppas ni haft en lika skön dag! Imorgon blir det förmodligen en tur med båten i skärgården.

3 kommentarer:

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Härligt! Broccoliskörd redan?! Det var tidigt. Blir allt lite avis.. färsk broccoli som är så himla gott. Själv får jag nog vänta tills augusti innan mina småplantor ger någon skörd...
Kram, vännen!

Lotta sa...

Så gott med nyskördad broccoli. Själv blev jag utan i år för de små näpna rådjuren var och hälsade på. Jag får hoppas de inte hittar löken i växthuset.
Kram

chokladblomma sa...

Vitlök! Har jag glömt av i år! Jösses! Bot och bättring...! Min gula lök vet jag inte om det blir så mycket med då katterna har varit där... Morrrr.... Nu ska jag bygga tält över odlingslådorna.
Visst är det mysigt att bara få rå om ett barn i taget emellanåt? Händer sällan, men desto mer värt när det väl sker!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...