fredag 8 juli 2011

Romantisk djungel?


Underbara sommartid! Just nu frodas trädgården som aldrig förr. Jo det är faktiskt sant, för jag har ett litet... vad ska man kalla det... problem. Jag kan inte luta mig tillbaka och bara njuta av min trädgård utan den är i ständig förändring. Tidigare flyttade plantor flyttas igen och igen. Och kanske igen.


Resultatet blir ju att de aldrig riktigt får en chans att etablera sig, och det är ju synd, för det är ju de där ordentligt kraftiga och uppvuxna plantorna jag egentligen vill åt. Tänk romantisk djungel. Ser ni det framför er?


Iallafall så har jag i år lyckats ganska bra med att låta den ena rabatten, som står framför altanen, vara. Jag har bara plantera in 3 fina rosa fingerborgsblommor, en numera snigeläten rysk martorn och en ros som plötsligt dök upp i en annan rabatt. Och så grävde jag upp en blå hortensia som inte alls passade in. Så nu är det en härlig blandning med lila nävor på försommaren, därefter rosor, lavendel, fingerborgsblommor, buxbomxklot, strandiris och mina favoritriddarsporre - 'Astolat'.


Naturligtvis är jag ju inte helt nöjd (det hör ju till åkomman ;-) ). Havet av nävor som tyvärr blommar alldeles för kort (för dålig jord?) under äppelträdet behöver kompletteras med något som blommar nu och framåt. Den nöten är inte knäckt än, och tips är alltid välkomna. Så arbetet fortsätter. Men faktiskt så har jag bestämt mig för att njuta av min romantiska djungel i år, och göra mitt bästa för att hålla fingrarna i styr. Får kanske sätta upp en skylt - Rör ej!

Här fortsätter sommaren med små utflykter i området, åka ut med båten, sticka till en av alla badplatser eller kanske bara unna oss en lunch på stan. Att försöka njuta av sommaren varje dag. Barnens favorit är att släpa fram den lilla babypoolen och rutschkanan och sedan åka rakt ner i vattnet. Billigaste och roligaste nöjet just nu! Men idag ska vi faktiskt ta tag i den lilla lekstugan, för det är en annan favorit. 
Ha en fortsatt skön sommar allihopa!

8 kommentarer:

chokladblomma sa...

Romantisk djungel?!? Det är det jag har alltså!!! Fast nu har jag insett att det är lite för bra, så nu har jag börjat flytta lite växter. Och en ny rabatt har jag ju grävt! Så där måste det ju i lite gammal och nytt. Det är så kul med trädgård!
Kram

Marina sa...

Känner väl igen de där favoritsysslorna från det att barnen var små. Lekstugan hade de verkligen SÅ roligt i.

Ja, en skylt med rör ej kanske är på sin plats. Jag har också en tendens att gilla att flytta om men nu har jag så pass många rabatter att jag inte hinner flytta i alla varje år. Bra!

Det är kul att flytta runt men nackdelen är ju så klart att en växt aldrig hinner komma till sin rätt fullt ut kanske.
I år har jag upptäckt att en växt kan bli 1,5 meter istället för 0,5 meter om den får stå orörd. Intressant!

Lycka till med att skaffa lite is i magen. Kram!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Jag försöker också låta bli att flytta mina plantor. Gräver upp gräsmattan istället...;) Härligt va med romantisk djungel. Det gillar jag också. Vad snygg din riddarsporre är. Jag gillar verkligen dem. De blir nästan magiskt blåa mot sommarhimmelen.
Kramar!

blomkronan sa...

Vad jag känner igen det där med att INTE kunna låta bli att flytta växter... MEN hela tiden så blir det FEL!! så jag måste flyta på dom, det jobbitga är att när dom sen "Änligen" etablerat sig, blir det ju fel igen!! Då blir dom ju för stora, och behöver flyttas igen! =) hihi
Kram /Mari

Lotta sa...

Romantisk djungel lät perfekt! Min blommande räddning när allt annat är borta är den mörka grekvädden, Knautia macedonia. Den blommar överallt - och länge!
Kram

Christina sa...

Kikat runt lite i din fina trädgård!Hälsningar från Skåne.

Madame C sa...

Hej Malin,
Det ser underbart ut i dina rabatter. Men precis som du skriver är det svårt för oss "nördar" att bli helt nöjda. Alltid är det nåt;) Men så tänker man ju bara om sitt eget - de kritiska ögonen har man inte på sig i andras trädgårdar!
Varm sommarkram!

Hem och Harmoni Marie sa...

Hoppas du har det gott och njuter för fullt av sommaren :)

Kram Marie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...