söndag 17 februari 2013

Övervintrade pellisar

På trädgårdsfronten händer det inte så mycket spännande. Eller jo, för en trädgårdsnörd som jag själv så känns det rätt kul, men andra är kanske inte så roade. Idag fick t.ex. två av mina pelargoner av sorten 'Bornholm' flytta in från garaget där de fått övervintra. Dock har de fått flytta till en lite undanskymd plats, eftersom de ser lite risiga ut. Minst sagt.

Först är det lite försiktig väckning med vattning, värme och ljus som gäller. Därefter är det dags för ny jord och omplantering och sist men inte minst brutal nedklippning.  Varje år ser de ut som döden när jag plockar in dem från kylan och mörkret, och jag känner starka tvivel om de verkligen kommer överleva. Men det gör de fantastiskt nog alltid.


Och med tanke på hedersplatsen i mina fina Sturehofskrukor så kan de väl inte annat än att blomma kraftfullt när sommaren väl kommer?

Jaha, så var det feber på gång igen här i familjen. Storebror är drabbad, och han som var sjuk med hög feber och krupp bara för några veckor sedan. Stackaren. Så det blir ännu en vab-dag. De måste älska mig på jobbet....
 

1 kommentar:

Karin - Mina Rum sa...

Jag har börjat se nyvakna pelargoner lite här och var på bloggarna. Börjar nog bli dags för mina att komma upp ifrån källaren. Man tror ju knappt att de ska överleva men de är tuffa.

Ha en fin dag trots sjukdom.
Kram, Karin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...