lördag 16 februari 2013

Årets köksträdgård - en blandning av både gott och vackert


 I köksträdgården i år har jag försökt att blanda godsaker för både mun och öga. Potatisen står med ringblomma, broccolin med tagetes, den låga sockerärten med huvudsallaten 'Pirat' dekorativt planterad i ett mönster, morot med lök, zucchini med störböna, mangold med rödbeta, vitkål med tagetes och druvgurka. Och så en hel låda med krasse och ev. lite plocksallat. Förhoppningsvis är det inte bara vackert, utan också gynnsamt för de grönsaker som jag valt.


Förutom dessa lådor har jag som sagt ambitionen att fylla ut med lite korgplanteringar. Till dessa har jag tänkt mig den härligt uttrycksfylla svartkålen 'Nero di Toscana', melonen 'Sweet granite', lite krusbladig persilja och tagetesen 'Orange gem'. Melon är helt nytt för mig, men enligt Runåbergs så ska den kunna fungera på friland - så jag håller tummarna!

Nä, inte håller jag alltid min planer för köksträdgården. Men det är kul att drömma och planera, det blir ju som att tjuvstarta våren och trädgårdssäsongen lite. Fast varje år tänker jag att jag SKA hålla planeringen, men så ruttnar någon sådd bort under våren, eller så är det något som inte tar sig och så blir det istället lite huller om buller. Men det är ju också härligt - en levande och föränderlig trädgård liksom ;-).
 

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Vad kul att se!
Tack för att du delade med dig!
Ha en fortsatt bra helg!
Ulrika

Hem och Harmoni Marie sa...

Fint, nu måste jag ta tag i det och planera lite jag med ;)
Kram Marie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...