fredag 29 mars 2013

Det våras i fönsterbänkarna!

Äntligen nalkas påsken! Men tyvärr har vi ju inte direkt tagit några större kliv närmre våren, trots att april bara är några dagar bort. Pust och suck. Så utomhus är det fortfarande vitt av all snö, men inomhus i fönsterbänkarna - där är det grönt minsann!

Tomter, basilika, chili, hinungssalvia, gurka, murreva och lök frodas i lediga fönsterbänkar. Tur att det är vår någonstans. Efter en titt under basilikans kruka så förstår jag att det är dags för omplantering igen - länga vita trådar sticker ut genom dräneringshålen. Härligt med lite växtkraft!

Glad påsk! Det är ju ändå ett tecken på att det går åt rätt hål. Här ska ätas ägg så det står härliga till, och idag blir det nog lite påskpysslande med barnen så den rätta känslan infinner sig. Och faktiskt så finns det underbart litet vårtecken som jag inte har bjudit på... Spänningen är olidlig.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Här har det varit riktigt soligt, men kallt. Idag är det alldeles dimmigt, vi hoppas solen kommer fram senare.

Ha en härlig påsk,
Jenny

Karin - Mina Rum sa...

Min basilika har bara precis grott, men jag var lite sen på att så också. Din ser underbart vårgrön ut. Kan man inte få grönska ute, får man väl njuta av den inomhus istället. Själv ska jag snart fara till föräldrarna, där det vankas våfflor.

Glad Påsk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...