söndag 17 mars 2013

Skisser på min växthusrabatt - no 1

En av mina favoritsysslor under vintertid är att drömma och skissa på min trädgård. Eftersom hela trädgården är ny så finns det utrymme för många skisser, men nu senast är det växthuset som ligger i fokus, såklart.

Utgångsläget är svartlackerat växthus, faluröda byggnader, grus i grå färgskala och stenmur i lite strikt grått. På baksidan av växthuset, mot garageuppfarten, har jag tänkt mig en rabatt. Jag har försökt skissa upp det för att man ska få en känsla för den. Den blir ganska smal och ligger ovanför en liten mur.

Hmm... men nu när jag kikar på den känns den lite för steril för min smak... och lite för lite grönt kanske? Nu i skrivande stund tänker jag kanske bort med rabattrosen och byt ut lavendel mot kantnepeta, och... ja, ni ser. Jag hade visst bara börjat planeringen. Dags att göra en ny skiss tror jag. Men än så länge står de söta fingerborgsblommorna kvar på listan.

Kom gärna med tips! Jag är lite inne på grönt, svavelgult och vitt med en liten klick av lila i en skön nyans, men alla tankar är välkomna!


2 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Jag tycker det ser finfint ut. Att byta ut lavendel mot kantnepeta har både sina fördelar och nackdelar. Kantnepeta växer till sig mycket snabbare än lavendel = snabbare mycket blommor. Den luktar däremot inte lika gott som lavendel och är en kattmagnet = grannkatter som lägger sig och vilar/ krafsar runt i rabatten. Det är i alla fall mina erfarenheter av dessa två växter.

Kram!

Jord under naglarna sa...

Jag har inga tips, men tycker det är helt underbart den här tiden när man är full av planer och trädgårdsdrömmarna vill aldrig ta slut. Trädgården är aldrig så vacker som i tanken den här tiden. :)

Glad Påsk!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...