söndag 7 april 2013

Presenter!

Kan ni tänka er vad som kikade upp i mina torftiga rabatter idag? Silvergröna luddiga små blad av daggkåpa! Växtligheten är ju verkligen fantastisk. Och faktiskt så anade jag en liten blek knopp av min vita kärleksört 'Stardust' som står i den soliga entrérabatten. Så det verkar faktiskt som att våren är på gång iallafall. Jag är försiktigt optimistisk.
 
Bredvid daggkåpan i Lunden (ja eller tanken är att det ska bli en lund en vacker dag) så stack det upp något grönt av någon form av lök?? Hur kom den dit? Platsen där den kom upp har varit schaktmassor i två år och förra året grävdes ca 50 cm bort där Lunden skulle planteras och ny jord lades dit. Mycket ny jord. Visserligen har jag planterat grejer, men de enda lökarna som fått komma ner är Allium/Kirgislök, krokus 'Firefly' och den vita narcissen 'Thalia '. Varken plats eller utseende tycker jag stämmer överens med någon av de sorterna, så naturen har väl belönat mig med en bonus gissar jag. En present från naturen - lyckliga jag!
 
Och på tal om presenter så vann jag en biljett till den efterlängtade mässan Nordiska trädgårdar hos Hillevi! Det är helt klart en höjdpunkt, speciellt nu när det fortfarande är rätt lamt utomhus när det gäller trädgården. Så jag laddar inför en härlig dag med massor av inspiration!
 

2 kommentarer:

Almbacken sa...

Hej Malin,

Tack för din rara kommentar hos mig!

Det där har hänt mig också....at man skrivit och skrivit och sen försvinner allt. Grrrrrrrrrrr!

Du, jag vet inte vad demsvavelgula krokusarna heter. Dom fanns i en rabatt här när vi flyttade hit och sen har jag flyttat de. Har försökt hitta fler i butikerna men inte lyckats hittills.

Kram,
Maria som nunska kika runt hos dig:)

Karin - Mina Rum sa...

Försiktigt optimistisk var ordet!

Jag tycker att din lilla okända lök ser ut som hyacint, men så där långt har de inte kommit hos mig. Kanske är något annat spännande.

Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...