torsdag 6 mars 2014

En stund i min oas

Min plats i växthuset
 När jag vaknade imorse var det sol ute. Det är verkligen inte varje dag. När jag sedan tittade på termometern över hur varmt det är i växthuset så stod den på +22 grader! Så jag hasade mig ut med ena kryckan, kudden, fårskinnsfällen och min trädgårdsbok för att njuta lite trädgård och bara vara en stund. Så skönt och varmt.


Jag planterade in några små lökar av snödroppar från min mammas trädgård i mina krukor...
 Vid varje tillfälle som jag tar mig en stund i växthuset med stängda dörrar så slås jag av ett lugn som sköljer över mig. Underbart. En lugn stund där liksom alla andra stressande eller obekväma tankar liksom lyckas lämnas utanför. Det är lite av en konst för mig, faktiskt.


...och nu har de slagit ut av solens värmande strålar på förmiddagen!
Hur lyxigt är inte det att ha en egen liten oas? Väldigt lyxigt, tycker jag. Och jag är så glad över att vi prioriterade växthuset, för det är klart att man hade kunnat lägga de här pengarna på helt andra saker. Kanske viktigare saker, tycker många, men att satsa på välbefinnande är aldrig fel, tycker jag.

Speciellt nu uppskattar jag det väldigt mycket. På grund av mina tillfälliga krämpor så kan jag varken göra utflykter, vara ute i trädgården och gräva runt, eller ens ta promenader - och då har växthuset blivit en ännu viktigare plats. En plats där jag med enkelhet kan ta mig utanför huset, få ett skönt avbrott - ett litet andrum, och samtidigt njuta lite trädgård.


Det blev bara fyra små snödroppar, men det ser så sött ut där de sticker upp här och där  med sina vita hängen
 Så jag är väldigt lycklig över mitt växthus. Och idag - när jag dessutom fått njuta av lite sol - så känns livet lite roligare, lite lättare och lite gladare. Tänka va, vad ett litet hus av glas och lite sol kan göra?

Haha, men nu när inlägget är klart och jag tittar ut, så är det grått grått grått där ute igen! Man får helt enkelt passa på när tillfälle bjuds.

10 kommentarer:

Camilla caren-palm sa...

Hej Malin! Jag älskar också mitt lilla växthus och håller med dig om att det är väldigt lugnt och skönt när man stänger dörren. Passa på att njuta av stunderna där. Jag ska städa mitt på söndag hade jag tänkt. Fram med högtryckstvätten. Mitt växthus används i huvudsak till odling men jag har ett lusthus intill där jag brukar sitta och mysa. Men tror att där är lite för kallt än så länge.
Ha det gott trots kryckan.
Kram Milla

M/S Design sa...

Det är ett härligt ställe att vara i den här årstiden!!
Vilken fin vårkruka du planterat!
Hoppas inte du behöver ha krycka så länge.
Ha en härlig helg
Mariana

Lantligt i smultronbacken sa...

Men hjälp vad avis jag är nu. Så underbart, som en varm sommardag då. Åååå jag vill också ha ett växthus att mysa i, att kunna starta odlingar tidigare mm. Jag vill, jag vill, jag vill...

Kram Teres

Charlotta sa...

Härligt att kunna koppla av i växthuset eller i trädgården. Att ha möjligheten att kunna hitta lugn och ro är något att värdesätta högt. :)

Marina sa...

Ser HELT underbart ut! Mindre underbart med kryckan. SKönt att du vet att det är tidsbegränsat i alla fall (kanske inte exakt tid så klart men ändå...). Härligt att du har så pass nära till din oas :).
Nackdelen med att ha mjölkad kanalplast som tak, som jag har, är att det inte blir varmt så snabbt men fördelen är å andra sidan att där inte blir alldeles stekhett på sommaren.
Snart helg och då ska jag vara ute!

Kram

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Så helt underbart. Och tack för titten hos mig. Ett växhus har jag också numera sedan vi flyttade. Är så otroligt glad för detta. Längtar till att få göra i ordning det på mitt sett.
Det skall bli en liten oas :)
Ha de gott från Maria

Karin - Mina Rum sa...

Så skönt för dig att ha din oas att njuta i. Förstår att det känns lyxigt. Ser så fram emot när mitt är klart.

När det gäller det där med att vattna basilika underifrån så läste jag någonstans att det skulle vara bättre. Man riskerar inte att det blir för mycket vatten så att de ruttnar, dessutom skulle risken för ohyra bli mindre. Det är ju hur som helst lika enkelt att vattna nerifrån som uppifrån, och kan det göra nytta så, varför inte?

Sköt om dig.
Kram!

Jord under naglarna sa...

Å myyys! Här är det inte riktigt skönt att sitta i växthuset ännu, men det är nog inte långt borta som det känns. Så fint det blommar också.

Piah sa...

Vi har en altan- guld värd nu när vårsolen kommer. Redan invigd med en kopp kaffe och några vårlökar.Njutning på hög nivå!
kram *piah*

Rost och rädisor sa...

Så mysigt du har det i ditt växthus och du har planterat så fint!

Allt gott
/Anette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...