lördag 1 mars 2014

Välkommen in i växthuset, våren...

Ute är det grått, disigt, fuktigt, blåsigt och rått. Runt ett par plussgrader. Inspirationen som infann sig den här dagen - när det var sol ute - har bleknat. Men som tur är så gav just den dagen mig lite extra energi och fick mig att vilja "våra till" växthuset. Så iväg for jag tillsammans med min kära mor i veckan till Plantagen för att göra just detta!

Och även om utbudet kanske inte var det största så lyckades jag samla på mig ett gäng primula, penséer, plättar i luften, murgröna, och några tête à tête som tillfredsställde mitt behov av vårkänsla. Och jag blev faktiskt himla nöjd med färgskalan i lite smutsig blekrosa-lila-vinröd nyans.


Och tillsammans med lite tända ljus i en gammal övergiven ljuslykta som jag inte har vetat vad jag ska göra med, så känns det lite lite varmare, lite lite mindre grått och som vi har kommit ett litet litet steg närmare våren. Åtminstone inne i växthuset.

Ha en skön helg!

5 kommentarer:

Marina sa...

Jättemysigt!
Imorgon ska jag till mitt favoritgardencenter. Där har varit stängt sedan jul men denna helgen öppnar de igen och jag vill ha penséer.

Kram

Anna Vibeke sa...

hvor er det smukke forårs billeder du har i blog indlægget.
Mange hilsner
Anna og Vibeke

Karin - Mina Rum sa...

Vilken härlig vårplantering. Så snygga färger.

Kram, Karin

Almbacken sa...

Så härligt vårigt och fint! Åhhh, jag är så avundsjuk på alla som har växthus - står högst på min önskelista. Bara ungarna kan tröttna på studsmattan så...

Kram,
Maria

Fröken Grön sa...

Underbart med alla vårblommor! Och vilken himla fin piedestal du har där ute i växthuset!

Igår hade jag lite vårkänslor, det tråkiga vädret till trots. Men idag kan man inte ens med den bästa vilja i världen låtsas att det är vår. Så grått, rått, trist och kallt... Jag stannar inne och läser trädgårdstidningar istället!

Må så gott!
/Anna-Karin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...