måndag 15 april 2013

Vårens första krukplantering

Åh vilken underbar helg! Trädgårdsmässa på lördagen (mer om den en annan dag) och hemmafix utomhus på söndagen. Det är faktiskt första dagen det här året som jag verkligen har velat vara ute. Solen sken, P stod och fnurlade på båten, jag påtade i jorden och kidsen fixade med både det ena och det andra. Äntligen är våren här, det har jag bestämt nu.

Det hör våren till att jag planterar penséer och vårblommor i kopparkärlet utanför dörren och årets vårplantering går i fräscht vitt, lime och ljust gul. Hör och häpna! Gult är en färg jag aldrig trodde skulle få komma in i min trädgård. Men nu är den här, och jag njuter...

Nu börjar snön töa här ute. Det är ju fortfarande tjäle i marken, men nu börjar man kunna se strukturen igen. Så nu går planerandet på högvarv - var ska stödmuren vara, vilken sorts plantering ska vi ha framför växthuset, exakt var ska växthuset stå, hur ska vi göra det osv osv. Mycket jobb, men roligt jobb! Ha det gott!

3 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken fin plantering! Jag har en som jag burit in och ut eftersom det varit så många minusgrader, men nu får den stå ute hela tiden. Det ska bli fler framöver!

/Jenny

Karin - Mina Rum sa...

Vi var nog en och annan som gjorde de första utomhusplanteringarna i helgen.

Man blir lite planeringsgalen när snön äntligen försvunnit, och man vill förverkliga alla planer NU!

Kram!

Jord under naglarna sa...

Jag har inte planterat ut någon blomkruka än, men nu känns vintern flyga sin kos även här så lusten faller på direkt! :)

Jag har inget emot gult, särskilt inte nu när allt fortfarande är lite brunt och tråkigt ute. Din kruka är jättefin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...