fredag 19 april 2013

Reportage från Nordiska trädgårdar

Några favoriter från idéträdgårdarna
Helgen som passerade var en riktigt härlig helg ur både trädgårdssynpunkt och med tanke på kvalitetstid med familjen. Jag hade ju turen att vinna en biljett till mässan från Hillevissan, vilket kändes som en riktigt härlig bonus! Jag och min man planerade en heldag tillsammans på mässan - barnfritt - vilket var precis vad vi behövde. Vi strosade, inspirerades, pratade, fikade och fyndade. Eller, ja... jag fyndade.
 

Favoritbalkonger
Att inspireras av de olika uppbyggda trädgårdarna och balkongerna på plats är något av det roligaste tycker jag. Alltid är det någon liten detalj som jag vill göra till min egna. I år föll jag, liksom många andra, för balkongen "Ett rum att växa i". Kul, men kanske inte så praktisk idé, att ha ett upphissbart bord, men jag som har gått mot det lite mer moderna gillade det ljusa trät som fanns i montern. En bänk av spjälor som bakom blev en spaljé t.ex. Och framförallt blev jag sugen på spjäl-väggen på skenor. Tyckte det var ursmart, och tänkte direkt att det var ett bra sätt att göra en flexibel rumsindelning för oss som t.ex. har stora trädäck.
 
Skillebyholms entréinstallation
En miljö som jag bara råkade trilla över av misstag när vi letade toaletter är min favorit av allt faktiskt. Det var Skillebyholms yrkeshögskolas entréinstallation. Underbar! Men så är ju Skillebyholm ett favoritställe överhuvudtaget... (Som för övrigt har plantdag lördagen den 18 maj med försäljning av ekologiska och biodynamiska plantor. *Tipselitips* Ska sägas att jag inte har någon som helst anknytning dit mer än att jag gillar att köra in där och handla ibland.) Iallafall så var deras installation som ett torn med växter i mitten, med fyra "armar" som gick ut med olika planteringsmiljöer. Ena armen var t.ex. en köksträdgård, en var en härlig lund med gullviva, blommande körsbärsträd och annat, en annan var en porlande bäck i skogen med mossa, stenar och blåbärsris. Underbart inspirerande!

Det här var bara små bitar av trädgårdsmässan ur min synvinkel Det jag fastnade för var föga förvånande det som drog åt det moderna hållet, natur-lika miljöer och inspiration för köksträdgården. Surprise surprise. Men det var en härlig dag med ett och annat fynd också... men det visar jag en annan dag. Ha en skön fredag!

2 kommentarer:

Moa sa...

Men så härligt att vinna biljetter på fina mässan, kan tänka att ni njöt och bara insöp alla fina saker, blir lite avis faktiskt =).. önskar dig en fin helg../Moa

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Men Malin! Var du också där i fredags? Hade varit så kul att träffas. :) Det får bli en annan gång. Skillebyholm missade jag. Va synd! Ser fint ut.
Kram o fortsatt trevlig helg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...