onsdag 29 maj 2013

Månadens favoritväxt - maj

Bland alla växter i min trädgård så har det varit mina älskade prydnadskörsbär prunus 'Accolade' som har stått för prakten i maj. De har verkligen varit fantastiska med blomning i överdåd!

Som jag skrivit tidigare så flyttade vi i december 2011 till ett nybyggt hus på en stor grusplan. Grusplanen som användes till bilparkering var alltså trädgården, vilket minst sagt gav mig en stor kreativ utmaning. Det viktigaste för mig var att påbörja någon form av lummighet och inramning, och jag ångrar inte en sekund att jag satsade på tre stora exemplar av dessa prydnadskörsbär från Zetas.

Underbart är kort, som Povel Ramel och Magnus Uggla sjunger, och relationen till dessa träd har varit som en förälskelse. Detta underbara träd tar en verkligen med storm och fullständigt exploderar på våren med fluffiga rosa blommor. Och då har jag bara ögon för 'Accolade'. Nu, två veckor senare, har kronbladen fallit som snö till marken och den där förälskelsen har lagt sig. Och även om jag inte längre är förälskad i mina träd, så har kärleken förändrats, fördjupats -  kanske som kärleken till en familjemedlem. Blicken har lyfts och träden skapar numera istället en helhet och känslan av den där trygga stommen i trädgården. Kärleken är inte lika intensiv utan mer nyanserad och mångfacetterad. Men redan nu längtar jag efter att nästa vår tillåta mig att bli tagen med storm igen av detta fantastiska träd.


Detta är mitt första bidrag till Anna Vattenkannas utmaning om månadens favoritväxt. Klicka på bilden och kom till den samlade länksamlingen med andra favoritväxter!

3 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Hejsan Malin!
Tack för kommentaren i min blogg.
Du är varmt Välkommen dit du du har tid och lust.

Vad kul att du hittade till mig för nu hittade jag ju även hit :=)
Ska nu läsa runt lite.

Har lagt mig som följare och kommer även att lägga in din blogg i min länklista.
Vill ju veta vad du sysslar med ute i trädgården.

Önskar dig en härlig dag!

Lövkojan sa...

Ja oj så vackert det blommar! Träd är ju verkligen viktigt för att få det lummigt och mysig känsla:)

Ha det fint, kram Marie-Louise

Pilgrim sa...

Accolade är en av mina favoriter. Har inte hittat platsen i vår trädgård än men plats ska den få :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...