tisdag 28 maj 2013

Stöldgods i krukorna?

Man vill ju gärna tro att ens idéer är ens egna och att man har en kreativ ådra, är nytänkande och innovativ osv. Men det är bara att inse - så är det inte. Möjligtvis måttligt kreativ och nytänkande. De här krukorna står på altanen och är nya för i år, vi har ju (liksom många andra) insett att svart är väldigt snyggt mot naturens gröna nyanser. Jag har också insett att jag stjäler idéer hit och dit i en rasande fart. Framöver kommer jag kalla stölden för inspiration, det låter ju betydligt bättre.

 I krukorna har jag satt ljust gula petunior tillsammans med starkt lilarosa hängpelargoner. En välkommen färgklick som jag är otroligt nöjd med. Den här färgkombination kan jag verkligen inte ta äran för. Inspirationen kommer från Anna Vattenkanna och hennes färgglada sommarblommor. Inte riktigt samma nyanser, lite mer dämpade. Men en idé jag snott, men åtminstone gjort liite till mitt eget.

Och det är ju det som är så roligt med inspiration - att fånga olika idéer och lösningar och sedan göra det till sitt eget. Och det är den största anledningen till att jag bloggar. Jag får så oerhört mycket inspiration genom bloggandet, både genom att läsa olika bloggar, men även genom att jag själv delar med mig av mitt. Jag ser saker och ting på ett annat sätt i min egen trädgård när jag bloggar. Så tack för inspirationen allihopa!

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Härligt att kunna "stjäla" utan att behöva bli kallad tjuv. Låna eller inspireras låter ju onekligen bättre och trevligare i detta sammanhang, precis som du säger.
Tänk vad många fina idéer och förslag det finns, både här i bloggvärlden, i övrigt på nätet och IRL. Onödigt att inte använda sig av alla dessa tips.
Fortsätt stjäla (idéer)!
Ulrika

Anna Vattenkanna sa...

Det är så det är - man inspireras hela tiden av allting runt omkring. Snyggt med ljuslila och gult, din petunia ser ut att ha en ljusare ton ute i tratten? Gillar schatteringen.

Kram

Millan sa...

Jag föredrar med att kalla det inspiration och visst är det härligt att vi inspirerar varandra hela tiden.
Ha det gott!

Pilgrim sa...

Vad roligt att du skrev en kommentar hos mig så jag hittade hit till din fina blogg. Här vill jag stanna :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...