tisdag 11 juni 2013

Mitt växthus för mig

Ett gammalt bord från min mammas vind som passade perfekt till den vita gamla korgstolen får stå i växthuset
 Varje kväll tar jag en liten trädgårdsrunda i min trädgård. Jag vattnar, påtar, tittar efter så att alla mår bra. Och varje kväll tar jag en stund i växthuset.
Melonen 'Sweet Granite' växer i växthuset
 Eller jag unnar mig det. För det är verkligen ett privilegium. Att få ha sitt eget växthus där jag kan odla mina egna giftfria grönsaker. En oas på 9 kvm. Och när jag sitter där i min korgstol i växthuset så lägger sig lugnet. Det är behagligt varmt och de tunna glasväggarna håller en stor del av det dagliga "bruset" ute. Det är ungefär som när köksfläkten är på - man märker inte att den är igång, men när man väl stänger av den så blir allt så tyst och skönt.

Tagetesen är översållad av små knoppar som ser ut att vilja explodera vilken sekund som helst, tills dess njuter jag av dessa tre :)
Ikväll t.ex. efter min löptur så varvade jag ner i växthuset en stund. Min man kom ut efter att ha lagt barnen och i lugnet och tystnaden hade vi en jättefin och mysig pratstund i växthuset. Och i det ögonblicket kände jag mig så lycklig. Tänk att mitt vackra växthus kan ge mig så mycket. Så mycket glädje och tillfredställelse.  Visst var växthuset en investering, men det var värd vartenda öre!3 kommentarer:

Pilgrim sa...

Längtar tills vi har vårt växthus klart...misstänker att det kommer att ta ett par år :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vår plats på jorden sa...

Så underbart med ett växthus! Det ligger högt på min önskelista. Ska finna nytt hus först bara ;)

1906 kvm sa...

Ja visst är det underbart vad trädgård och växthus kan få en att varva ner och må bra :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...