tisdag 11 juni 2013

Från min köksträdgård

Äntligen börjar det ta fart här hemma! Det växer så det knakar både inne och ute, och äntligen börjar köksträdgården ta form. Potatisen 'Amandine' har börjat buska till sig lite grann som ni ser på bilden med ringblommor runt fötterna. Svartkålen som står med tagetes har också fått mer kraft.

Jag vet inte riktigt varför jag är så barnsligt förtjust i min köksträdgård, men jag tycker det är så vackert! I år är egentligen första året med en riktig köksträdgård som jag har byggt upp efter mitt tycke. Innan har det mycket mer varit så att jag anpassat mig efter hur det sett ut tidigare. Det är ju fördelen med att ha helt ny trädgård - man sätter all prägel själv.
 


När jag går ut och vattnar i min köksträdgård (för vattna får jag göra ofta då det blåser så mycket nu innan häckar vuxit upp och plank kommit till) så står jag bara och njuter. Det växer och frodas, det står en massa krukor med olika växter vid ingången till växthuset, och inne i mitt växthus är det en skön känsla av lugn. Och det är väl egentligen det min köksträdgård också ger mig - lugnet. Och det kan behövas ibland - en liten fristad där man kan varva ner efter inför-sommaren-stressen på jobbet. Jag är så lyckligt lottad.
 


2 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Det är precis så det ska vara tycker jag, en fristad som ger en lugn.
Jag är en ganska kass grönsaksodlare, men ajg ger inte upp. :) Nu är planen att utöka köksträdgården, men det blir först till nästa år.

Marina sa...

Jag kan nog förstå din förtjusning över köksträdgården. Jag gillar också min.

Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...