fredag 14 juni 2013

Nerför trappan

 Från den mer strukturerade delen av trädgården där huset, garaget, växthuset, köksträdgården och lunden ligger så går det ju en trappa ner till Den vilda trädgården. På ena sidan av trappan växer det rosa vresrosor och på andra sidan är det en berghäll som just nu är övervuxen av gammalt gräs och sly. Jag har inte haft så bråttom att rensa bort det, för det bidrar ändå till den där sköna vilda känslan som vi vill ska vara där nedanför.

Vi är väldigt försiktiga med naturen i Den vilda trädgården, för det växer båda ormbunkar, blåbär och blåsippor vilt där nere. Vi har försiktigt sågat ner en liten björk så det blev en lite öppen yta mellan björkstammarna, men annars har jag bara försiktigt med grensågen öppnat upp lite under trädkronorna och släppt fram de vackra vita björkstammarna på vissa ställen (som på bilden ovan) och planterat in några hallon och en svartvinbärsbuske.
 
När jag går där, och tittar på hur naturen har ordnat växtligheten - helt på egen hand - så tänker jag att naturen själv är den bästa designern. Ingen kan få sådana fullträffar i växtkombinationer. Så det är ju inte konstigt att det just nu är väldigt hett inom trädgård med inspiration från det vilda i naturen.

Äntligen fredag! Tyvärr blir det lite ändrade planer i familjen den här helgen. Planen var att åka till Kolmården, men barnens kusin har blivit sjuk så det får bli en annan gång. Inte så lätt att acceptera när man är 5,5 år gammal och har längtat med varje uns av sin kropp efter att åka dit och uppleva allting.
 


2 kommentarer:

Marina sa...

Så fint! Ligger denna delen bakom huset?
Naturen är absolut bra på det där med design och framför allt att skapa en lugnande känsla.

Kram

Spirande grönt - sa...

Vilken charmig trappa, med vacker inramning!

Ha det finfint,
Rebecca

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...