torsdag 11 juli 2013

Jag inleder semestern med en liten present till mig själv

 På väg till jobbet den sista arbetsdagen innan semester så ser jag det här. Precis utanför dörren i vår entrérabatt. Det är alltså funkian 'Francee' som har blivit så illa behandlad av rådjuren i natt. Totalt avkapad. Jäkla rådjur. De hade dessutom kapat ännu en av mina funkior, klättrat upp i ena odlingslådan och norpat åt sig sockerärtorna samt ätit upp all sallat. I och för sig så har jag slarvat med vattningen på sallaten så den hade blivit ordentligt bitter. Ha. Skrattar bäst som skrattar sist.

 Och eftersom jag jobbat så flitigt och min semester börjar nu så tyckte jag allt att jag kunde unna mig en liten semesterväxt på vägen hem. Och då blev det två stycken dagliljor av sorten 'Joan Senior'. Det är en vit skönhet som beskrivs ha en något limefärgad mitt. Det låter lovande tycker jag. Den fick sin plats i entrérabatterna, för där har jag ju ett vitt/grönt/ljust ljust gult tema.

 Det som lockade mig mest med dagliljan är bladverket med sina snygga spetsar. Det bryter av så snyggt med sin tydliga form mot andra blad tycker jag. Här fick den stå framför en buxbom och vidjehortensia.

 En annan goding som landade i korgen var den här snyggingen. Det var efter inspiration från Anna-Karin med bloggen Landet Krokus som jag helt enkelt inte kunde motstå tuvtåteln 'Goldschleier' . Jag har ju saknat ett gräs i entrérabatterna sedan jag flyttade den rödare varianten 'Nippon' därifrån, och när jag såg den här snyggingen på Anna-Karins blogg föll jag direkt.

Så nu ser det annorlunda ut igen. Funkian som blev neräten satt förut i framkant i hörnet. Nu är det istället kärleksörten 'Stardust' som får pryda det hörnet. Och sen försvann den lila färgen med salviorna 'Mainacht'. Jag ville egentligen inte ha lila där, utan färgtemat är ju som sagt vitt/grönt och ljust gul - så de fick en ny plats. Så här såg det ut innan, för den som har glömt bort :).

3 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Nedrans odjur! Aldrig går man riktigt säker. Hoppas att din daglilja i alla fall får växa till sig och blomma fint. Det har den aldrig velat göra här hos mig, tyvärr.

Ha en riktigt skön semester.
Kram!

Jenny sa...

Vilken fin blogg du har! Vad tråkigt med rådjuren, vi har faktiskt väldigt många rådjur här runtomkring men de brukar *peppar peppar* aldrig vara i vår trädgård. Den ser väl inte så lockande ut, ha ha. Dagliljan blir säkert bra, låter fint.

Ha en skön semester, själv börjar jag jobba på måndag.

/Jenny

Britt sa...

Vilka rådjur. Var på en öppenträdgård i går och där hade ägare ett tips hur han lyckats att stoppa rådjren. Inte så snyggt men bra. Kolla in min sida så får du se.//Britt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...