lördag 1 februari 2014

Årets första fröbeställningar!

Förra årets tagetes (not so) 'Orange gem' från Runåbergs. Måste blivit fel när de sorterade dem, för den här sorten blev alldeles röda, och inte orange. Men det blev ju fint iallafall :).
Äntligen är årets första fröbeställningar lagda. Det har legat och kliat i bakhuvudet ett par veckor nu, men äntligen kom jag till skott. Jag har ju samlat på mig rätt bra med fröer sedan tidigare år, så det blev inte så värst många fröpåsar den här omgången. Mestadels blev det grönsaker till köksträdgården och växthuset.

En okänd tomat som jag köpte på en sticklingsmarknaden förra året. 
 Bland beställningarna så hamnade förstås några av årets tomatsorter, men även bl.a. majs, solros och underbar luktärt. Nu längtar jag verkligen tills att snön töar bort och våren kommer. Och det är väl det som jag tycker är så roligt med att lägga mina fröbeställningar och börja peta ner fröer i såjord - det blir liksom en försmak av sommaren. Åh vad jag längtar tills fröerna dimper ner i lådan!

Vilken burrig dag det är ute idag. Grått och någon form av snö i luften. Ikväll får det bli mello tillsammans med  familjen, och det känns ju lite mysigt. Då bullar vi upp med lite grönsaker och dipp framför tv:n, och tänder lite ljus. Det blir första melodifestivalåret för den blivande fyraåringen, och vi får väl se hur länge hon orkar. 6,5-åringen är laddad och har redan bestämt att han hejjar på Yohio. Hur gör ni - tittar ni på melodifestivalen?

1 kommentar:

Tant Otteskrufv sa...

Välja frön är en härlig syssla som gärna drar ut lite på tiden. Hos mig har det redan dumpit. Och i morgon är det fröträff i föreningen. Nästan så man står ut med vintern, åtminstone ett tag till så barnen får snö på sportlovet :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...