söndag 20 mars 2011

Bokrecensioner

Minns ni att jag lånade ett gäng trädgårdsböcker på bibblan? Nu tänkte jag ge mig på en liten recension av dem. I allra högsta grad subjektiv, men ni får iallafall läsa vad jag tyckte om dem.

Vårens första blommor 2010
Den första boken jag gav mig på var Köksträdgårdens historia av Marie och Björn Hansson. Och som namnet avslöjar så handlar den just om hur köksträdgårdarna har vuxit fram och förändrats genom åren. Vad som influerat olika trender bakåt i tiden och lite om vilka grönsaker som odlades under vilken period. Detta varvades med olika skisser, växtlistor och vackra och inspirerande bilder.

För en person som jag, som inte direkt är så intresserad av historia, så fångades jag ändå av den här boken. Den lästes från pärm till pärm och jag dregglade över flera av de vackra bilderna. Och i slutänden så har jag med mig massor av olika tankar och idéer inför min egen köksträdgård.
Betyg: ♣♣♣

Ännu fler av fjolårets krokusar
Bok nummer två heter Örtagården och är skriven av Agneta Ullenius. Den avhandlade ett flertal av de vanligaste örterna och kryddorna, avsnitt för avsnitt, med snygga bilder. Allvarligt talat så var det just layouten och de snygga bilderna som lockade mig att slita åt mig den på biblioteket.

Väl hemma så bläddrade jag bara igenom den, för jag fastnade inte för den helt enkelt. Det passade inte mig att på ett sådant sakligt vis avhandla krydda för krydda. Jag önskade att den skulle varit mer av en inspiration. Kanske mer om olika kryddträdgårdar, hur man kan forma och skapa olika varianter av kryddträdgårdar, tips på olika kombinationer och lite mer handfasta tips på hur man kan använda kryddorna med lite roliga recept. Då hade jag nog ägnat mer tid åt den.

Betyg: ♣♣


Den sista boken som jag lånade var Christel Kvants Den lilla trädgården. Den bjuder på massor av inspiration på höjden och bredden. Fyndigt formulerad text med vackra och inspirerande bilder. Handfasta idéer från olika typer av trädgårdar gör att den känns som att den är skriven för alla, och med en levande text som gör den till mer än bara en trädgårdsbok fylld med information. Opretantiös och inspirerande till tusen!

Som ni kanske gissar så älskar jag den här boken. Den är utläst, men ändå omlånad för att jag vill kunna gå tillbaka och bläddra bland mina favoritstycken. Jag vill helt enkelt inte lämna tillbaka den! Jag är inte helt förvånad eftersom hon även är författare till en annan av mina favoriter Nya Trädgårdens rum tillsammans med Heidi Palmgren.

Betyg:  ♣♣♣♣♣

Penséer 2009 - jag längtar!
Det var de tre böckerna det. Som sagt, så är det ju min högst subjektiva uppfattning, men det kanske kan vara lite kul att läsa iallafall. Och nu har jag en ny bokhög liggandes bredvid sängen, som jag är mycket förväntansfull inför. Recension kommer framöver när de är färdiglästa :-).

Tack för era hälsningar till min man! Pojken var medvetslös och alldeles blå när Peter kom fram till honom, men han återfick lite färg efter Peters behandling. När ambulanspersonalen åkte iväg med honom så hade han även återfått medvetandet, så det verkade ju sluta bra iallafall. Jag är allt lite stolt över min man, vem vet hur det hade kunnat sluta annars... usch. Tur att det verkade sluta väl.

1 kommentar:

Marina sa...

Bra med lite tips om trägårdsböckerna.

Kram!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...