tisdag 15 mars 2011

Gröna presenter

Igår hälsade jag och ungarna på en kompis i deras nya hus. Nja, nya och nya, nu var det rätt längesen de flyttade in, men ni vet hur det är - tiden går... :-). Iallafall så tänkte jag att man ju måste ha med sig en liten inflyttningspresent.

Min variant på den sedvanliga blomman blev två frösådda plantor - chilin 'Jamaican Bell' och tomaten 'Outdoor Girl'. Vem behöver inte en tomatplanta liksom? En röd/vitrutig rosett kring chilins tidningspapperskruka i en liten femlitersplastpåse, och ett sött spetsband runt tomatens så var presenten komplett!

Det blev faktiskt mycket uppskattat. Även utav en normalt trädgårdsintresserad person. Alltså inte en trädgårdsnörd som många av oss andra är. Så en väldigt gångbar present alltså *tipselitips* ;-).

Sofia med fina bloggen Hildas hem undrade hur jag får mina papperskrukor fina i botten. Svaret är rätt enkelt: de blir inte så fina :-). Allvarligt talat så blir de lite ojämna och veckar upp sig litegrann, men jag brukar vara rätt snabb med att fylla på jord och då håller de ihop bättre tycker jag. Vissa tipsar om att doppa krukans botten i lite vatten, men jag tycker inte att det blir så stor skillnad - jag ställer ner de rätt tätt ihop på en bricka med kanter eller liknande, så då stöttar de liksom varandra. Så gör jag! Är det någon annan som har ett bra tips så får ni gärna dela med er här i en kommentar. Ha en skön och solig tisdag!

6 kommentarer:

Hildas hem sa...

Tack snälla för svaret! Jag tycker dina ser perfekta ut - även om du säger att de inte är det ;)
Jag ska testa detta när jag bli i behov av krukor :)

Ha en ljuvlig dag!
Kram Sofia

Snickaregården sa...

Vilken fin present :) En sån bra idé
Tack för tipset
Ha en fin dag
Kram Maria

Marina sa...

Det är ju an kanonbra present och tomatplantor kan man ju ha även om man inte är trädgårdstok tror jag.

Kram!

Frodo sa...

Vilka bra gåbortspresenter!
Tips angående krukorna så finns det en sk kruktillverkare i trä som så fiffigt fixar finaste krukan i ett nafs. Kolla in på Fiskaregatans trädgårdsbutik i Lund, de säljer sånna. Jag är supernöjd med min!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag hade minsann blivit mer än glad för en sådan present! :0)

Hoppas du får en underbar dag fylld med solsken. Det är du värd efter den låååånga mörka vintern...

Har en liiiten undran nu när du har startat upp en ny blogg. Kan inte jag få tipsa om den på sön? Den är så fin den med!

Kram/ Anna

Nilla sa...

Tips: jag tigger tomma lösgodislådor och sätter mina papperskrukor i. Det får precis plats 9 st/låda (jag använder krukmakare av trä). Även höjden på lådan är perfekt tycker jag. Ibland får man med locken också, funkar bra att lägga över lite löst tills fröerna har grott. Gratis, praktiskt, återvinning... me like! :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...