onsdag 16 mars 2011

Sålådeidé

Rosenskäran 'Double Click' i hemmagjord sålåda
Eftersom jag är en glad amatör som sår fröer så att det står min man upp till halsen, så är det alltså fullt med små sålådor av olika slag i fönsterbänkarna. Jag har inget snajsigt system med snygga hyllor där sådderna står prydligt uppradade under ett lysrör på rätt höjd med rätt ljus i rätt antal timmar. Jag har fönsterbrädor med solljus. Ibland utan element under om man har tur.

Inte heller har jag några fabriksgjorda sålådor, fiffiga pluggboxar, eller tjusiga minidrivhus som rymmer massor, skapar ett bra klimat enligt konstens alla regler och har transparent flerfunktionslock. Jag har mjölk- och juicekartonger. Utan lock. Kanske lite plastfolie om jag slår på stort.

Jag tycker att jag var jättefiffig när jag klippte av botten på gamla kartonger och använde som små sålådor - en sort per låda. De får plats överallt och man kan göra en liten flik där man kan skriva namnet! Hur klurigt som helst! Patentvarning. Jag bjuder på den idén idag. Helt gratis. Tjusigt av mig va ;-)?

6 kommentarer:

Vild-rosen sa...

Den idén tänker jag använda mig av, den är ju bara så bra. De får ju plats på fönsterbrädorna! Lycka till med sådderna, det är de enkla metoderna som gör det roligt att så man behöver inte använda sig av alla dyra och onödiga saker som säljs.
Ha en bra dag
Susanne

Snickaregården sa...

Det är ju detta som är tjusningen. Man behöver inte alltid det värsta. Det funkar bra ändå för oss amatörer :))
Lycka till med dina sådder.
Kram Maria

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag kör också med avklippta mjölkkartonger, perfekt och billigt dessutom.

Sen använder jag Jiffy och de är verkligen superlämpliga att så i.

Kram Teres

Madame C sa...

Både urtjusigt på alla sätt och så klimatsmart också! Kanon!!!
Kram!

Marina sa...

Hur bra som helst att vara kreativ och du sparar ju miljön också. Jag har en del köpta såbyttor men inga avancerade och jag använder dem jag har om och om igen.

Kram!

Lövkojan sa...

Hihi, javisst, det behövs inga dyra köpelådor funkar med massa grejer ju. Själv kör jag mycket med konservburkar :).

Kram Marie-Louise

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...