torsdag 3 mars 2011

Köksträdgården 2011 - skiss

Rabarber på en gammal sliten stol i trädgårdslandet 2010
Idag har sonen varit alldeles ensam för första gången på nya dagiset. Ja ensam och ensam, han har ju förstås fröknarna och dagiskompisarna också :-). Lejonmamma som man är så har jag hållt mig nära telefonen hela dagen och därför haft ett ypperligt tillfälle att grotta ner mig i planer för köksträdgården 2011!

Nyplockade jordgubbar 2010
Totalt består köksträdgården av 7 stycken odlingsbäddar varav rabarber huserar i en, tomaterna i en andra och jordgubbar i en tredje. Kvar finns då 4 stycken små bäddar där jag försöker få plats med allt möjligt trots den lilla ytan. I år var det nära att jordgubbarna rykte, men som tur var behärskade jag mig. Åtminstone i tanken ;-).


 På bilden ser ni hur jag planerat för tre av bäddarna. Det ska rymmas allt möjligt gott är det tänkt! Den största utmaningen för mig som amatör är att börja tänka utanför banorna. Visserligen är det viktigt att vissa grödor får komma på nya platser, och vissa trivs helt enkelt inte ihop, men i övrigt så har jag försökt tänka nytt - i kål- och salladsbädden måste det t.ex. inte bara rymmas kål och sallad i raka rader.

Oftast är det ju när grönsaker, kryddor och andra nyttoväxter få samsas lite huller om buller som en köksträdgård känns levande, och verkligen ser sådär härligt inbjudande ut som bara en köksträdgård kan göra. Nu kan man väl inte kalla det här huller om buller direkt, men det är en början iallafall. Rom byggdes ju inte på en dag...  

För övrigt så tänkte jag kanske försöka täcka kålen och salladen med lite väv, men bara just över de rutorna, och min förhoppning är att Tagetesen 'Linné' ska dölja lite av den fula väven när man kommer från det hållet. Undrar om det fungerar att göra så?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Malin!
Vilken fin blogg du har med mycket vackra bilder! Imponerande :)
Vilka härliga odlingsbäddar du planerar, tänk att gå där och plocka vad man behöver för dagen.
Jag blir avundsjuk bara av tanken!

Ha det så gott!
Helen /spadtag.blogg.se

Bondjantan sa...

Snygga ritningar! Borde verkligen sätta igång med det också. Jag gör lite bakvänt, köper en massa frön, odlar och sen ritar jag... fniss.

Lövkojan sa...

Jag tycker det ser jättebra ut. Härligt att blanda i lådorna tycker jag också. Jag tycker absolut du ska testa med tagetesen.

Kram Marie-Louise

Marina sa...

Gillar dina ritningar!
Jag gör också ritningar men inte alls så fina.
Det är kul att prova lite nya sätt att så tycker jag. Som att göra ramar eller cirklar istället för rader kanske. Mixa färger kan också bli fint.

Kram!

TYRA sa...

Så fint, jag gillar verkligen att se ritningar och planer för kommande säsong. Det är ju så kul att se tillbaka på sedan också. Snyggt jobbat!

Millan sa...

Vilka fina ritningar! Mina finns för det mesta i huvudet och de som kommer ner i boken ser sällan ut som det sen blir i verkligheten. Fast det är mysigt att sitta och fundera o planera oavsett hur det blir.

Vad bra med en krukmakare! Praktiskt.

Ha det bra i helgen!
Kram

Lily of the valley sa...

Tack för att du väckte mig :)
Kul med en ny blogg, spännande att följa..
Kram Lily

Balkonglådan sa...

Fantastiskt fina ritningar! Låter härligt att blanda ätbara blommor och grönsaker i lådorna. Det kommer nog bli superfint och gott :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...