måndag 28 mars 2011

Recension - Wij Trädgårdar - en vision i ockelbo


Jag vet inte vad det är just nu, men jag slukar trädgårdsböcker som aldrig förr. Och nu har jag slukat boken Wij Trädgårdar - en vision i Ockelbo av Lars Krantz. I den här boken får man följa hur de vackra trädgårdarna har vuxit fram, om vilka utmaningar de stötte på när trädgårdarna skapades i ett lite kallare klimat, och mer om de olika trädgårdarna. Lars skriver på ett lättsamt och engagerat sätt som även engagerar läsaren och detta blandas med vackra och inspirerande bilder.

Fotat ur boken - en tallallé - vem kunde tro att tall kunde stå sig som en vacker och pampig allé?

Jag har tyvärr aldrig haft förmånen att besöka Wij Trädgårdar, och blev inte mindre sugen efter att ha läst den här boken direkt. Det som gesatltades genom boken var så underbart vackert och inspirerande, och jag tycker det är så roligt när man presenteras lite nytt - ja idéer till sin trädgård som man själv inte tänkt på , eller sett, tidigare. Den starkaste idén som jag tar med mig från boken är nog formklippt Måbär som de nordligare breddgradernas buxbom. Och det är också en av de mest inspirerande bitarna med boken - att den beskriver hur de arbetar med sin växtzon, istället för mot.

Betyg: ♣♣♣♣
Om ni är intresserade så har jag tipsat och recenserat fler trädgårdsböcker här.

6 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Vilket underbart vårtecken i ditt förra inlägg. Penseer är ju sååå fina. Men jag tror jag måste vänta ett tag till innan jag planterar penseer. Du såg ju hur mycket snö vi har kvar, så än kan det nog bli rejält med kallgrader :)
Vad trist att rådjuren varit och kalasat i din rabatt. Dom är ju söta men inte när dom gör så...

Lantligt i smultronbacken sa...

Oj, inte visste jag att den boken fanns. Den måste jag spana efter. Vi har bara 7 mil till Ockelbo och jag ska dit i sommar har jag tänkt

Kram Teres

Bondjantan sa...

Ååå låter som den ska upp på önskelistan! Själv köpte jag mig två böcker i lördags, Stefans lilla gröna av Stefan Sundström och Odla dina egna Grönsaker av Åke Truedsson. Stefans lilla gröna har jag börjat med i går kväll och jag är kär! Så himla bra, så fin och så jordnära! Helt i min smak. :-)

Snickaregården sa...

Fantastiska bilder. Jag blir mer och mer intresserad av blommor och trädgård.
Kram Maria

Tant Otteskrufv sa...

Hej!Ska bli spännande att se hur det går med din odling. Jag såg dina verbenor i tidigare inlägg. De är underbara och jag avundas er som kan dra upp egna och få riktigt många!

Nea sa...

Hej du!
Vad härligt med alla dina små plantor och frösådder! :)
Här är en till som blivit trädgårdsintresserad..lite iaf! Har oxå planer för trädgårdslandet men vi får väl se om det blir mer än bara planer. Vill ha både blommor och ätbart där men det ska nog inte vara ngn omöjlighet! :)

Ha det fint!
Kram Nea

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...