måndag 4 april 2011

Årets första trädgårdsdag!

Såhär ska det se ut en dag i trädgården tycker jag - trädgårdsverktyg framdragna och högar med ris på gräsmattan. Det ska kännas levande!
Idag är det vår här hos mig - äntligen! Efter en tung natt med många vakenperioder med lillasyster som håller på att få två nya kindtänder och uppgång imorse kl. 5 så kände jag mig inte direkt i form för en dag i trädgården. Men vad snabbt det kan ändra sig. Plötsligt mitt på dagen kikade solen fram och för första gången så värmde den faktiskt dessutom en aning. Då kände jag att våren är här och jag måste ut!

Före
Självklart var det grävardags, det har jag längtat efter hela vintern! I den här rabatten som avgränsar trädgården mot uppfarten där bilarna står var det ett enda virrvarr av växter. Två ointressanta buskar, världshistoriens fulaste kornell och ett halvdött pepparkaksträd (Katsura) omgivna av oregano som spridit sig som ogräs.

 Efter
Allt ska bort! Och idag kom jag en liten bit på väg. Målet är nämligen att den här rabatten ska få verka som en liten allt-i-allo-rabatt, dvs de växter som behöver flyttas i förmån för en annan, men som ännu inte har ett nytt hem, ska få mellanlanda här. Och jag har ju stora planer för en av de befintliga rabatterna, där i princip varenda växt som växer där i nuläget ska bort, och då får de landa här. Det enda som sparades av rabatten är de här röda kornellkvistarna på bilden nedanför som jag tänkte att man kunde göra något lite skojigt av. Vi får se vad (om) det blir...

Det var verkligen härligt att äntligen kunna komma igång med det riktiga trädgårdsarbetet. Ni vet, bli riktigt skitig och jordig om händerna och kläderna, men det bryr man sig inte om - för det är så skönt! Man rensar lite ogräs och mitt i allt ogräs ser man en liten krokusknopp som gömmer sig. Självklart gräver man omsorgsfullt fram den och planterar den på ett bättre, tryggare ställe. Och sen går man in, alldeles skönt mör i kroppen och varm om kinderna. Äntligen är våren här!

 Hoppas ni har haft en lika skön dag som jag!

6 kommentarer:

Gela sa...

Visst är det helt underbart när våren äntligen är här!!! Kram Gela

Marina sa...

Det är så härligt när man kan läsa skrivarens entusiasm över trädgårdsarbete. Det kan man i ditt inlägg!

Har din kropp repat sig efter foglossningen Nu? Den var väl lite efterhängsen?

Jag hann med en stund i LUgnet efter jobbet i kväll och jag såg att kamelian slagit ut idag och jag sådde luktärter.

Kram!

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag är verkligen avis på alla er som inte har någon snö kvar. Idag var första dagen vi kom fram till muminhuset då det är massor med snö kvar. Men det försvann lite i helgen då det regnade massor.

Kram Teres

Lövkojan sa...

Vad härligt att få komma igång på riktigt i trädgården! Fiffigt med en sådan rabatt :)

kram Marie-Louise

Lotta sa...

Vilken fin blogg du har, hit återkommer jag! Jag håller med, precis så ska det se ut i vårträdgården, ris och redskap och ett vackert träd som glänser i solen (är det en P.serrula?).
Kram

Vit Poesi sa...

Låter härligt! Jag är också en tjej som får energi av trädgårdsarbete.
Jobba på!
Kram Malin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...