tisdag 5 april 2011

Våren som energihöjare och kanske ni vet vad det här är...?

Hej alla glada själar! Idag är jag på lika gott humör som jag blev igår efter att ha varit ute i trädgården. Så gott humör att tvätten plötsligt är uppsorterad, vikt och organiserad inför att maskinen ska gå varm här idag. Och det gamla Sniglar-skötbordet som använts som extra skötbord i vårt sovrum har fått ny plats på prov istället för det klumpigare, större som vi haft nere i badrummet. Tadaa! Plötsligt kändes badrummet mycket ljusare och luftigare. Ja, sånt händer när jag är på gott humör och mår bra :-). Energin infinner sig helt enkelt. Den kom nog med våren.
Men nu till lite mer trädgård :-). Lotta undrade vad det är för träd på översta bilden. Jag tror det är en kopparlönn. Men sen när jag började googla på kopparlönn och glanskörsbär så var det ju himla likt... Men det bildas ju aldrig några fruktkart så då tänker jag att det nog är en kopparlönn. Vad tror ni? Jag har inte forskat så hemskt mycket på ämnet...

Mitt i trädgårdsarbetet igår, där ena rabatten har invaderats av gräs (ooops, dålig trädgårdsmänniska som inte rensat ordentligt andra år), så fann jag de här två växterna. Kan det vara Kaukasisk förgätmigej på översta bilden? Fast vid närmare efterforskning så verkar den lägga utlöpare vilket alltså tyder på Ormöga... Men den sista bilden då - vad är det för någonting? Det kanske inte går att utläsa någonting från den här bilden, men jag provar iallafall :-). Det känns som att de nya växtdelarna kommer från en förvedad del...

Nu har Storebror däckat i sängen, nyss hemkommen från dagis, och Lillasyster sitter och tuggar på Storebrors sjörövar-lapp-för-ögat. Snart är det middagsköret som drar igång och sedan är det simskola för Storebror. Full rulle som vanligt :-). Ha en skön kväll!5 kommentarer:

Marina sa...

SKulle kunna vara ormöga om den revar sig.
Andra växten är lite svårt att se tycker jag. Kan det vara någon näva?

Härligt med energi i kroppen. Det blir så mycket gjort och man känner sig nöjd när man kan vara trevlig mot sin omgivning. Det är väl lättare att vara trevlig när man har energi? Så tror/känner jag i alla fall.

Kramar!

Vinterhagen sa...

Hejsan!
Jag gissar också på ormöga och någon form av näva.
Solen piggar verkligen upp nu!
Kram!

Anonym sa...

Hej! Fina bilder, kul att se lite grönt i rabatterna så här års!
Den nedre bilden tror jag är en flocknäva. Jag
har massor av dem i trädgården, blir nästan ett
ogräs, men ett trevligt sådant!
Ha det så bra!
Helen / spadtag.blogg.se

Anonym sa...

Kände igen ditt träd så fort jag såg bilden. Det är Glanskörsbär, Prunus serrula. Är så vacker stam på dom, liksom "silverränder".

Inga-Lill

Vårt hem på landet sa...

Jag skulle också gissa på glanskörsbär, men utan att se knopparna så är det fortfarande en gissning!

Det sista ser ut som en näva, de brukar bilda långa "halsar" och då kan det vara dags för delning/omplantering.

Jag älskar mitt växthus, men jag skulle vilja ha ett större!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...