måndag 4 april 2011

Vårtecken - vecka 6

 Trots utebliven värme i helgen så känns det som vår. Lite mer för varje vecka som går, precis som det ska vara. Ljusare kvällar, mindre snö och lite små gröna strån och blad som kikar upp här och där i rabatterna. Veckans bästa vårtecken är helt klart de lysande röda rabarberknölarna som äntligen tittar fram i köksträdgården. Av någon anledning är det en av platserna i trädgården där snön lagt sig som tyngst. Bra plats för en köksträdgård? Det är frågan :-).

Nytt i rabatten är även gullvivans gröna bladrosetter som börjat visa lite liv. Härligt! Snart kanske även jag kan börja putsa lite i rabatterna. Men än är det fortfarande snötäcke lite här och var och hårt i marken. Men som sagt, snart...
Svärföräldrarnas utflykt med sonen resulterade i en liten cykel med stödhjul - gissa om det är någon som är glad här hemma! Självklart har vi hunnit med både en och två turer på bandyplanen i närheten. Det är ju faktiskt inte så lätt att gå från liten trehjuling, till en riktig cykel, men - åh - så roligt, tycker 3-åringen :-).
P.S. Jag är bara liite bitter över att solen har befunnit sig på annan plats i landet än här. Liite...


2 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Finfina rabarberknoppar! Och sedan en riktig cykel till din lillkille på det...ja, nu är det vår minsann.

Kram Anna Vattenkanna

Henrik sa...

jag vill opp, jag vill opp, sa rabarberknopp. Härligt vårtecken.
I år är det satsning på köksträdgåden som gäller sägs det. Slår ett slag för det i min helt nya bok: OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA.
Vårhälsning
Henrik

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...