torsdag 7 april 2011

Tack för hjälpen!

Såklart ni hade rätt kära bloggvänner! Ett Glanskörsbär, Prunus serrula, är det ju! Det var barken som förvillade mig... Men samtidigt när jag kikar på bilder på nätet så ser jag att det här trädet är mycket mörkare i barken än kopparlönnen. Och som Inga-Lill skrev så har vårt träd de vackra silverränderna i barken.
Och som Helen gissade så gissar även jag på att detta är en flocknäva. Jag hittade en gammal bild på den stackaren, alldeles inväxt i gräs... Tack för hjälpen! Det är så roligt att man kan få svar, tips och idéer såhär snabbt genom bloggen. Det är verkligen givande och roligt att blogga :-).

Idag är det så gott som storm här hemma så eventuellt trädgårdsarbete får ske inomhus. Jag har en lång lista i huvudet som jag skulle vilja hinna ta tag i såsom:

~ omskola tomatplantorna, chilin och honungssalvian ännu en gång
~ plantera slätbladig persilja, basilika och gräslök till deras krukor och sparade konservburkar
~ så ny doftpetunia och majs
~ så kantnepeta
~ rensa rabatterna
~ gör en detaljerad skiss på spaljé till höstens nyinköpta klematis osv, osv...

Jag kanske ska göra en att göra-lista i kanten på bloggen att bocka av? Hmm, det gör jag nog. Bra att hålla koll på vad jag vill få gjort och vad som har gjorts.

Oj nu kom ena vattentunnan förbirullandes utanför fönstret. Bäst jag tar tag i det innan den blåser vidare in till grannen. Skön torsdag på er allihopa!

4 kommentarer:

Gela sa...

Tänkte speciellt på dig när jag gjorde inlägget!!! När jag hämtade barnen så blåste en lövkorg över vägen nyss. Som tur är så var den ej min. Skall iväg till Arlanda nu och hämta kära maken få se om planet kan landa itid. Ha en fin kväll/Gela

Marina sa...

Här har det också stormat rejält idag, eller har o har, det stormar fortfarande.

Listor är så bra att ha men just nu blir det inte något avbockat eftersom jag dragit på en liten förkylning. Är nog bra igen i helgen och då kan jag fixa för fullt igen.

Skönt att foglossningen inte gör sig påmind så ofta längre. Måste vara hur frustrerande som helst att inte kunna jobba på med det man vill i trädgård och hem.

Kram!

Annika Christensen sa...

Skulle mer än gärna ha ett glans körsbär.
Vackert som bara den...
Annika

Lotta sa...

Glanskörsbäret är fantastiskt vackert! Vilken bra idé med listan i bloggkanten - då kan den ju inte försvinna vilket mina har en tendens att göra.
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...