torsdag 9 juni 2011

Fullspäckade sommartider hindrar inte ny rabatt!

 Glad sommar på er alla kära bloggläsare!
Nu undrar man ju vad som har hänt, när det är såhär oerhört tyst ifrån mig (det kanske ni inte alls undrar, men vi skriver så för retorikens skull ;-)). Det som har hänt är livet i all sin enkelhet. Det rusar på i full fart. Två glada barn som har hunnit vara sjuka flera omgångar, både jobb och praktik för Peter, en massa födelsedagar, besök från när och fjärran och så som sagt livet i sin enkelhet. Det är inte undra på att bloggen har fått stå tillbaka.

Och så fortsätter det ett tag till. Imorgon börjar Storebrors sommarlov så ikväll blir det grillning med släkten för att göra det lite extra somrigt. Om det slutar regna/åska vill säga. Men nu kliade det för mycket i fingrarna, för jag tycker ju verkligen om att blogga!

På trädgårdsfronten så njuter jag av allt som växer just nu, och det är faktiskt ganska mycket. Som vanligt ser inte köksträdgården alls ut som på mina skisser, men det gör ingenting. Det är ju det som är så befriande med trädgård! Mina stora planer för den s.k. Plankrabatten är däremot i full gång att bli iscensatta, och det känns verkligen roligt! Bilden ovan visar hur rabatten såg ut för några dagar sedan, och bilden nedan visar hur den ser ut nu.

 Att gräva nya rabatter där gräsmattan har varit är alltid ett tungt jobb, så i år tänkte jag prova ett nytt sätt och slippa släpa bort en massa grässvål.

Såhär gjorde jag:
1. Grävde bort grässvålen där rabatten skulle ligga och vände på den upp och ner
2. Därefter la jag ett lager tidningar ovanpå för att kväva (o)gräset
3. Sist men inte minst så täckte jag tidningarna med ett lager matjord

Nu får vi se hur resultatet blir och hur snabbt jag kan plantera något där. Nu är inte hela rabatten klar, men den är iallafall på god väg, och den tyngsta biten är iallafall uppgrävd. Så nu väntar en massa rolig plantering :-).

Ha en fortsatt skön sommar! Hoppas jag har tid att blogga snart igen, jag har ju massor på lager. Som t.ex. alla fina växter och sticklingar jag fyndade superbilligt på sticklingsmarknaden. På återseende!

7 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Det är samma här, bara uteliv och annat som tiden läggs på så bloggandet får allt vänta på sin tur :)

Det blev fint med rabatten och jag har gjort en rabatt på samma sätt som du, och det är 4 år sedan och inget ogräs än :) Gräset man vänder med blir fin näring åt det nyplanterade.

Gillar din blogg och brukar titta in emellanåt, är tiden finns. Ha det så gott :)

Lotta 8`) sa...

Det är samma här, bara uteliv och annat som tiden läggs på så bloggandet får allt vänta på sin tur :)

Det blev fint med rabatten och jag har gjort en rabatt på samma sätt som du, och det är 4 år sedan och inget ogräs än :) Gräset man vänder med blir fin näring åt det nyplanterade.

Gillar din blogg och brukar titta in emellanåt, är tiden finns. Ha det så gott :)

Anonym sa...

Va kul att höra ifrån dig. Jag har saknat dig och undrat men det kan vara känsligt att fråga. Så mycket kan ju ta tid och vara viktigare än att blogga faktiskt.

Ungefär sådär gjorde jag med badkarsrabatten men jag orkade inte lägga på tidningar utan gick på med jord direkt. Har funkat förvånansvärt bra.

Kramar Marina (som snor åt sig en paus på jobbet)

Livsnjutaren sa...

Ja men visst är ju så det ska vara nu på sommaren. Här är det också en ny rabatt på gång . Köksträdgården är nu helt klar. Om man någonsin kan kalla något klart;)
Skulle klippt gräs och grävt det där sista av rabatten idag,men nää det tyckte inte Tohr. Här har dundrat och åskat och regnet har stått som spik i backen hela eftermiddagen. Så nu behöver jag inte vattna på några dagar.Typiskt nu när nässelvattnet precis jäst klart. Kram.

Scilla sa...

Hallå där!

Jag är också superdålig på att blogga nu - det är ju så mycket att göra i trädgården "på riktigt"! Håller också på att gräva ut rabatter. Smart med vändningen! Har inte vågat mig på det dock, använder det jag gräver bort till att reparera på andra ställen istället. Fast det blir många skottkärror rätt ut i skogen bakom huset också....

Kram!
Stina

Vit Poesi sa...

Ser härligt ut ii er trädgård!!
Ha en fin helg!
Kram Malin

chokladblomma sa...

Här gräver jag och kör bort... Men ena halvan av min nya rabatt är färdiggrävd! Och jag är jätteduktig som inte har skaffat en massa växter än. Det ska ju vara belöningen när jag är klar med grävandet! Fast jag har satt ner klätterhortensian och tre andra växter... men det räknas väl inte?!? Hi, hi, hi...
Ska bli jättekul att se din fina rabatt när den är "färdig"!
Kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...