fredag 29 juli 2011

Sorg i min trädgård

 Hej!

Det var ju inte direkt igår som jag tog mig tid åt bloggen, men sommaren är alltför bra helt enkelt. Familjetid, trädgårdstid, utflyktstid och njutningstid, men inte mycket bloggtid :-).

Ett av sommarens stora projekt är husmålning. Det är nog enda gången jag längtar efter en liten enplansvilla istället för vår stora gamla sekelskiftesvilla. Och visst, det blir ju fint och så, men min stora sorg är den stora vackra rosa okända rosen som klättrar uppför väggen på framsidan vid ytterdörren. Till förmån för tvättning och målning av huset fick jag nu klippa ner den helt, och - hjälp! - vad tomt och kalt det känns! Bilden är tagen för två år sedan så den var nog nästan dubbla höjden när jag klippte ner den häromdagen. En stor stor sorg med andra ord. Som tur är så har ju dessa rosor en fantastisk växtkraft så det tar nog inte så många år innan den har format en respektabel buske igen.

Ett stort tack för alla härliga kommentarer, de gör mig så glad. Tänk att ni kikar in här, trots att det visst är lågsäsong på inläggen här ;-). Stor kram till alla er läsare!

3 kommentarer:

Lotta sa...

Jag förstår till fullo din sorg över att behöva klippa ner rosen...men guuud vad avundsjuk jag blir över att ert hus blir målat. Det är ett projekt som hänger över oss som ett stort svart moln - och har gjort så i ett par år nu.
Kram

Mammasblommor sa...

Det är alltid jobbigt att bli tvungen att klippa ner en stor vacker ros! Men så fint det kommer att bli när den får börja klättra uppför ett vackert nymålat hus, för rosor växer upp snabbt igen!
Ha en fin söndag!
Kram

EVA sa...

Hej Malin
Jeg är helt säker på at din älskade ros heter Felicite Parmentier.
Den er svagt rosa, og kan når den visner blive gullig eller creme i farven. Duften er meget fin.
Men titta på
Rosenposten.dk
De har dom. og - leverar fina plantor. (barrod).
Held og lycka till med rosen-jagten.

hej från
Eva
Evigglade.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...