onsdag 27 februari 2013

Årets tomater

Bild på körsbärstomaten Mei Wei är lånad från Runåbergs fröer
Min lilla blygsamma tomatodling i år blir tomatsorterna 'Mei wei' och' Sungold'. Efter att ha läst på flera ställen hur kösrbärstomaten 'Mei Wei' är bland det godaste de har ätit så kunde jag ju inte låta bli. Enda minuset (innan jag faktiskt har odlat och smakat den) är att den behöver tjuvas och bindas upp, tur att växthusdrömmen innehåller förhöjd takhöjd. Men är det Den Godaste Tomaten så kommer jag nog förlåta den för det. Annars beskrivs den bl.a på Runåbergs som en tidig sort som därmed också fungerar bra på friland i vårt klimat. Längtar riktigt att få sätta tänderna i den små klotrunda röda tomaterna!

Körsbärstomaten 'Sungold F1'. Bild lånad från Impecta
Den andra sorten - 'Sungold F1' har jag också läst en massa lovord om. Impecta skriver "gyllene orangegula, något större körsbärstomater. En av världens sötaste sorter. Saftiga frukter med förträfflig tropisk fruktsmak. För växthus och varma utelägen". Jag är helt fast. Undrar om man kommer att kunna känna den där "tropiska fruktsmaken"? Vilka tomatsorter odlar ni i år och vilka är era favoriter?
 
Jag börjar känna lite vårtrötthet märker jag. Fast det inte ens är vår än ;-). Jobbet känns segt, och jag måste säga att det blev bara värre efter att vi var på semester i Egypten för någon månad sedan. Det var så härligt med värme, sol och att bara vara tillsammans hela familjen. Nu längtar jag efter första penséerna som kan petas ner i en kruka framför huset, förra året gjorde jag det rekordtidigt någon gång i början av mars! Så kommer det bevisligen inte bli i år, tänker jag för mig själv när jag tittar ut genom fönstret och ser snö, snö, snö... och sol - jippi!
 

1 kommentar:

Lantligt i smultronbacken sa...

Här hemma är tomaterna sådda och vinbärstomaten blir det i år igen. Sen två sorter till som jag just nu inte kommer ihåg.
Gott med hemmaodlade tomater

Kram Teres

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...