onsdag 3 april 2013

Drömmar om köksträdgården i en korg

Drömmarna om sommaren och trädgårdssäsongen är i full gång nu. Tur att man har vild fantasi med tanke på hur det ser ut ute med snö och minusgrader. Och har man inte vild fantasi så är det tur att man har ett antal bilder i sitt bildarkiv från tidigare år att titta tillbaka på för inspiration och idéer. Som den här bilden. Åh vad jag gillar den! Jag blir helt förälskad när jag ser den. En pellis i korgen, det lilla myrtenträdet i den patinerade lerkrukan och den färgstarka tagetesen som sonen sådde på förskolan som lyfter hela arrangemanget.

Jag har skrivit förut om mina tankar om plantering i korgar. Kika på den här bildenGelas korgplanteringar - är de inte fantastiska! Det är härifrån inspirationen kommer. Jag tänker fylla mina korgar med palmkålen 'Nero di Toscana' som är lite groteskt fascinerande på något vis, melonen 'Sweet Granite', krusbladig persilja och kryddtagetesen 'Orange gem' som jag hoppas kommer att kontrastera bra mot det andra och göra korgen lite lagom lysande. Vad skulle du fylla dina korgar med?

Jag försöker verkligen behärska mig med frösådderna just nu. Det kanske inte märks men om jag hade gått all out så hade vartenda fönster stått med övervuxna squashplantor som redan blommade ikapp med gurkorna. Och det gör det faktiskt inte än. Så duktig så...
 

4 kommentarer:

Marina sa...

Jättefina korgar! Jag brukar odla en de i korgar men nu tycker jag att alla korgar är så slitna och trasiga. Borde åka på loppis för att hitta "nya".

Kram

Lantligt i smultronbacken sa...

Det är jättesnyggt att odla i korgar tycker jag med. Jag brukar ha majsen i en högre mörkbrun/röd korg, även bra mot vind.

Här står det frösådder överallt och jag försöker hålla ut till rätt datum, hoppas jag även gjorde det i år;)

Kram Teres

Hem och Harmoni Marie sa...

Hej Malin!
Nu har jag läst ikapp lite här hos dig. Så mycket fint du bjuder på. Härliga inspirerande bilder...

Fnissar lite med tanke på sådderna.. här har jag petat ner många olika frön.... det är ju så svårt att hålla sig.
:)

Det är lite segt nu.. satt och tittade i mitt bildarkiv och våren hade kommit så mycket längre denna tid förra året. Men vi har i alla fall det roliga framför oss :)

Ha det gott,
kram Marie

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

De är verkligen jättefina. Tycker också att det är behändigt att odla i korgar. Och så är det himla snyggt också.. :)
Nu när jag läst ikapp allt ser jag att du ska bli med växthus. Lyllos dig! :)
Kram, gumman!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...