tisdag 21 maj 2013

Drömmen om ett växthus har äntligen blivit sann!


Vilken lycka det är med eget växthus! Det här är verkligen en dröm som slagit in. Äntligen står det där. Redo att fyllas med klorofyllstinna växter och en bekväm stol med sköna kuddar. Jag är så nöjd med det. Vi valde ett svartlackerat växthus, med dubbeldörrar på långsidan, förhöjd takhöjd och nockdekoration. Jag ångrar ingenting. Allt blev perfekt, t.o.m. bättre än förväntat.

Oturligt nog drabbades jag ju av nackspärr i samma andetag som vi blev klara med bygget, men som tur är har jag goda medarbetare här på hemmaplan. Både min man och min snälla mamma hjälpte mig att flytta in lite godsaker i växthuset. Äntligen fick mina tomatplantor som försökt ta över vårt sovrum flytta ut. Och som ni ser på bilden nedanför - även gurkorna.

Så nu lutar jag mig tillbaka och njuter av mitt växthus... eller nej förresten. Jag flyttar ut mina tomater, gurkor, meloner och chiliplantor till växthuset. Funderar på hur jag ska spänna upp linorna till tomaterna och vinet som jag planerar att införskaffa. Skruvar upp hyllorna och hänger upp skuggardinen. Låter min man flytta mina pallkragar som ska ligga framför växthuset lite åt höger. Och så tillbaka lite åt vänster. Njae, tillbaka åt höger igen. Och så fortsätter det. För det är nog den allra största njutningen - att fixa, planera, drömma och uppfylla ambitioner, prova nytt och misslyckas lite. Gör om gör rätt. En lite mer aktiv njutning, än att bara "luta sig tillbaka", helt enkelt. Och det kan jag nu göra i mitt alldeles egna växthus!

5 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Såå fint! Underbart.
Jag förstår helt o fullt din längtan och att du är nöjd. Ser superfint ut! :)

Kul att se sen när du inrett lite mer.
Ha det gott,
kram Marie

Marina sa...

SÅ fint! Jag förstår din lycka över det. Ett växthus ger så mycket lycka.

Kram

Lantligt i smultronbacken sa...

Meeeeen så snyggt. Får man fråga vart ni köpt det. Här går det tankar med men det finns ju massor att välja mellan

Kram Teres

Jord under naglarna sa...

Det är ju lycka att ha ett växthus och jag gissar att ditt kommer att ge glädje flera år framöver och att det är så snyggt som ditt gör det ju inte sämre! :)

1906 kvm sa...

Vackert växthus!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...